Routes in en om Sneek
Routes in en om Sneek

Kunst-, wandel-, fiets- & vaarroute

Routes

Vanuit Sneek kun je prachtige fiets-, wandel- en vaarroutes maken. We hebben hier een aantal op een rij gezet. Ook zijn er een aantal kunstroutes ontwikkeld in 3 varianten: wandel-, fiets- & vaarroute langs openbare kunst in Sneek en omgeving. Deze routes zijn ook te printen en online lees je meer over de kunstobjecten.

Citygame Sneek

In deze gps gestuurde citygame ga je opdrachten doen dwars door Sneek en leer je meer over Sneek en de geschiedenis. In deze citygame ga je de strijd aan met Grutte Pier. Een aantal kunstobjecten en ook historische wetenswaardigheden zijn in deze interactieve Citygame Sneek verwerkt.

Tips?

Heb je tips, op- & aanmerkingen over de routes? Laat het ons weten via het contactformulier of laat een bericht achter op socialmedia met hastags #sneekismeer #kunstroutesneek

De meeste routes zijn ontwikkeld voor Sneek.nl; de overige routes worden met bronvermelding aangeduid.

Toelichting op de kunstroutes Sneek

Wandel-, fiets- & vaarroute

De Kunstroutes Sneek (wandelen, fietsen of varen) voeren je langs een aantal openbare kunstobjecten zoals beelden, muurplastieken, reliëfstenen, schilderingen of andere kunstuitingen. De routes zijn mobiel te volgen maar ook via een te printen plattegrond in pdf, met een beschrijving van de kunstwerken en kunstenaars (voor zover bekend).

Het bekijken van kunst in de openbare ruimte en buitenlucht laat je de omgeving eens met andere ogen zien. Bovendien kan de kunstroute op elk willekeurig tijdstip en alleen of in gezelschap gelopen, gefietst of gevaren worden.  Achtergrondinformatie bij de kunstobjecten en/of kunstenaars kun je per route hieronder online door op het juiste kunstobject op de routekaart te klikken en dan via 'meer informatie'.

De copyright van deze routes is in handen van Sneek.nl. Niets uit deze routes mag worden vermenigvuldigd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Sneek Promotion.

Izi.travel app

Herman van Schie heeft in de gratis izi.travel app ook een ingesproken wandelroute gemaakt. Door het scannen van deze QR code kun je deze op je telefoon downloaden.

De kunstroutes (en de technische module) zijn mede mogelijk gemaakt door:

Educatie

Het volgen van de kunstroute is leuk, gezellig, interessant en leerzaam voor kinderen. Voor leerkrachten van kinderen in de bovenbouw (groep 6, 7 en 8) is er een lesbrief gemaakt om deze openbare kunst zichtbaar en begrijpelijk te maken op een spelende en educatieve manier.

Kinderroute, speeltuinroute