Vakantie in Sneek, regio Zuidwest Friesland - Friese Meren

In de regio van Zuidwest Friesland en de Friese Meren zijn talloze mogelijkheden voor een prachtige vakantie in Friesland. Ook ideeen voor dagtochten in Zuidwest Frieslan te over. Wat denkt u van een (vaar)tocht door Zuidwest Friesland, met het groene weidelandschap, de vele kleine terpdorpjes en molens, de Friese meren met de bootjes en traditionele zeilschepen, het glooiende landschap met bossen in Gaasterland, de IJsselmeerkust met zijn historische Zuiderzeestadjes, havens met vissersboten, traditionele zeilschepen of moderne jachten.

Het groene weidelandschap met de vele kleine terpdorpjes en molens, de Friese meren met de bootjes en traditionele zeilschepen, het glooiende landschap met bossen in Gaasterland, de IJsselmeerkust met zijn historische Zuiderzeestadjes, havens met vissersboten, traditionele zeilschepen of moderne jachten.

Na een korte stadsrondrit door Sneek rijdt of vaart u via Bolsward en Workum door dit afwisselende landschap naar Hindeloopen aan de IJsselmeerkust. Daarna rijdt u naar Lemmer voor een bezoek aan het Woudagemaal. Dit is het grootste stoomgemaal ter wereld dat nog werkt. Al sinds 1920 wordt het gemaal bij hoge waterstanden aangezet om het overtollige water uit de boezemwateren te lozen. Ondanks dat er sinds 1966 een moderner gamaal in Stavoren draait, heeft het Woudagemaal nog steeds een praktische functie in de Friese waterhuishouding. Het architectonisch en historisch unieke Woudagemaal is vanaf 1977 een beschermd monument. In 1998 is het geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Sneek en de regio Zuidwest Friesland en Friese Meren zijn een bezoek meer dan waard!