Grachtenconcert Sneek

OBW Grachtenconcert Sneek

ZONDAG 11 SEPTEMBER 2022

Het OBW Grachtenconcert is een vervolg op het Grachtenconcert wat in het kader van het 80e jubileum van de zeilweek als spetterende slot is georganiseerd in de grachten van Sneek. Dit onderdeel liet een aantal jaren een heel een ander geluid horen dan in de Sneekweek in de stad te horen was op de muziekpleinen, nl in de vorm van een (semi)klassiek openluchtconcert. Omdat het meteen een groot succes was en dit concert in Sneek en omgeving het enige semi klassieke openluchtconcert was, is besloten er een vervolg aan te geven. 

In 2022 zal het grachtenconcert deel uitmaken van het Uitfestival Súdwest Fryslân. Een weekend die de aftrap is van het culturele seizoen in Sneek. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater. Sinds 2020 werd het programma van het uitfestival verspreid over verschillende locaties in geheel gemeente Súdwest Fryslân, waarbij elk dorp, stad geënthousiasmeerd wordt een afwisselend cultureel aanbod in hun eigen dorp/stad te organiseren. Dit weekend wordt nu afgesloten met het grachtenconcert, toegankelijk voor jong en oud, uit geheel gemeente Súdwest Fryslân.

Contact

Commissie Grachtenconcert  

Ale Bok, voorzitter
Bert de Jonge, secretaris
Fokko de Jong, penningmeester
 

Grachtenconcert
Internet: www.sneek.nl/grachtenconcert
E-mail: grachtenconcert@gmail.com
 

 

Onderdelen

Grachtenconcert

Grachtenconcert
Het grachtenconcert is een gratis toegankelijk openlucht concert, waarbij (semi)klassieke muziek uitgevoerd wordt door amateurs afgewisseld met professionals. Het concert is gratis toegankelijk en in de gracht is ruimte voor ongeveer 125 bootjes en sloepen met publiek die van het concert kunnen genieten. Langs de kades is daarbij ook ruimte voor duizenden muziekliefhebbers.

Openlucht Kerkdienst

Openlucht Kerkdienst
Voorafgaand aan het Grachtenconcert is er een openlucht kerkdienst die wordt georganiseerd in samenwerking met de kerken van Sneek. De dienst wordt geleid door de rockdominee van Nederland en wordt zeker een andere belevenis.

De Basic XL Bigband

De Basic XL Bigband
De uitvoering zal oa worden verzorgd door De Basic XL band. Deze band biedt misschien wel de meest uitgebreide en diverse blaascultuur van het land. Maar De Basic is meer dan een Bigband. Er wordt ook regelmatig in combinatie met professionals opgetreden en ook de samenwerking met een symfonieorkest, het Frysk Jeugdorkest, maakt de Basic multifunctioneel.

Andersoortig muziek

Andersoortig muziek
Bij de uitvoering van de Grachtenconcert wordt de verbinding gezocht met andersoortige muziek. Hier treden bewoners van het AZC op en brengen muziek ten gehore uit hun geboorteland.

Jeugd en muziek

Jeugd en muziek
Voorafgaand aan het OBW Grachtenconcert krijgen ook jeugdige muzikanten de kans om op te treden. Hier vaart een jeugdbandje (10-12 jaar) in een boot door de grachten en brengt een deel van hun repertoire ten gehore.

Ouderen en cultuur

Ouderen en cultuur
In samenwerking en in overleg met zorg-en thuiszorg organisaties zullen er zo’n 125 ouderen uitgenodigd worden bij het Grachtenconcert. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen zij van het concert genieten. Hiermee wordt deze senioren een culturele middag uit geboden en betrokken bij het Uitfestival SWF. “Dit onderdeel wordt geïnitieerd door de Lions Waterstad Sneek. De Lionsclub die de organisatie en uitvoering van het concert met raad, daad en financieel ondersteund.

Ligplaats tijdens concert

Ligplaats tijdens concert
Voor de normale ligplaatsen wordt een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd (richtlijn 25 euro per boot) als tegemoetkoming in de kosten.

Programma

13.00 - 14.30 uur aanvang openlucht kerkdienst
(15.00-15.15 uur soundcheck DeBasic)
16.30-18.30 uur aanvang OBW Grachtenconcert

 

Vipplaats

GENIET OPTIMAAL VAN HET CONCERT MET EEN VIP PLAATS

Het concert is gratis toegankelijk langs de kades, maar als je vooraan wilt liggen en het concert optimaal wilt beleven dan zijn er een aantal VIP plaatsen beschikbaar!

Vipplaats prijs*)
De vipplaats is afhankelijk van de grote van de boot/sloep;
t/m 8 meter € 150,- (incl btw)
8-10 meter € 225,- (incl. btw)
> 10 meter € 300,- (incl btw)

(een factuur op bedrijfsnaam is mogelijk).

Wilt u zo’n prachtige VIP plaats voor jouw sloep? Dan kun je een mail sturen naar de commissie

*) geen boten met opbouw of een uitgeklapte binimitop ivm zicht rest van het publiek

OBW Grachtenconcert zondag 11 september 2022
Bezig met laden