AED in Sneek / Help mee levens redden!

Voor een overzicht van de AED's in Sneek kunt u terecht op de site van AED4. Deze website heeft als doel alle AED's in Nederland in kaart te brengen. Ook het Antonius Ziekenhuis in Sneek meldt zijn geleverde AED's bij deze website aan. Hier is een gratis app (AED4.eu in de android /apple store) aan gekoppeld, die je kosteloos kunt downloaden. Help mee levens redden!


Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij een persoon met een circulatiestilstand door ventrikelfibrilleren, waardoor op een geautomatiseerde manier een elektrische schok wordt toegediend, met als doel een gestoord hartritme te stoppen, om zo de sinusknoop weer de kans te geven de controle over het hartritme terug te krijgen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen.  

Een AED is geen hartmassageapparaat

Een AED wordt geheel ten onrechte regelmatig een hartmassageapparaat genoemd. Een AED geeft echter een elektrische schok en geen hartmassages. Bij een persoon met een circulatiestilstand is het toedienen van thoraxcompressie (hartmassage) door de hulpverlener van levensbelang, ook als een AED tijdens de reanimatie wordt ingezet.

Bezig met laden