sneekwaterpoort.jpgTheater Sneek.jpgSneker Fontein (copyright Sneek Promotion) 4- .jpg

Mear Fryslan App, wandelroute Sneek Friesland

Beleef SNEEK extra MET AUGMENTED REALITY

Een historische wandel-, fiets-, of vaarroute echt beleven? Met de MeAR app ontvouwt het verhaal zich om jou heen. Deze augmented reality app combineert het echte leven met het virtuele. Er vormt zich een digitale laag over de werkelijkheid en zo zie je bijvoorbeeld een oude poortwachter voor de Waterpoort verschijnen en iets vertellen over zijn leven in vroegere tijden. Voor theater Sneek vertolken vijf danseressen een prachtige spitzendans en zo is er nog veel meer. De route loopt door de binnenstad en vertelt iets over de cultuur en historie van Sneek. De gebruiker kan zelf een taal kiezen (Nederlands, Engels, Duits of Fries). De app is verkrijgbaar in de App store of de Google Play store. Voor het downloaden van de app en het downloaden van de wandeling is internet vereist. Tijdens de wandeling werkt de app offline.

Stel je voor. Je loopt door Sneek met je smartphone en wanneer je in de buurt komt van de Waterpoortduikt poortwachter Symen Douwes op die je mee terugneemt in de tijd. Flauwekul? Nee, AugmentedReality(AR) op zijn best. 

De MeAR Fryslân app start met 14 verschillende routes, waaronder nu al negen van de elf Friese steden (Franeker en Leeuwarden zijn nog in de maak). Friesland zit vol met verhalen om te vertellen op het gebied van historie en cultuur. Verhalen die veel interessanter worden als je zelf op de locatie aanwezig bent (location-based storytelling). 

11 Fountains

Uniek is het feit dat alle elf Fonteinen van het LF2018 project ’11 fountains’ in de MeAR Fryslân zijn opgenomen. Alle 11 fonteincommissies vertellen het verhaal achter de fontein. Waarom dit ontwerp? Waarom deze plek? Wie is de ontwerper? Het antwoord krijgt u in de MeAR Fryslân app. 

Download in de appstore:

Android     

Apple 

We wensen je veel wandelplezier! 

Bezig met laden