X-MAS Sneek - lage res.jpgLekker Sneek winter editie  2013 (11).JPGsaranti_dickens2.jpgkerstman&elfjes.jpgsaranti_dickens4.jpgKertsmarkt-Sneek Promotion-124.jpgKertsmarkt-Sneek Promotion-116.jpg2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (8).JPGKerstboom Sneek - bron www.sneek.nl 2.JPGKertsmarkt-Sneek Promotion-114.jpgsaranti_dickens1.jpgmusicalgroep_XMAS Sneek.jpgWintereditie lekker Sneek (19).JPGMooiSneek XMAS.jpgKerstboom Sneek - kopie.JPGsneezingman.jpgDe Wip Sneek _ at night - kopie.jpgchristmas_shopping.jpgKertsmarkt-Sneek Promotion-113.jpgIMG-20171209-WA0025.jpgrudolphsdraaiorgel.jpgKertsmarkt-Sneek Promotion-117.jpgDSC07428.JPGgaliga.jpg

XMAS SNEEK / Kerst in Sneek

XMAS Sneek zondag 8 december 2019

 

XMAS Sneek aftermovie 2019

 

 

 

XMAS Sneek 2019
Op de foto met Kerstman geweest? 

Klik hier voor de foto's. Opslaan met rechtermuisknop en je hebt een leuke kerstkaart die je kunt printen!  Wij wensen jullie fijne feestdagen toe! 

 

 

 

 

 

'XMAS Sneek met Lekker Sneek, Kerst & Dickensmarkt en heel veel Kerstactiviteiten in winkels tijdens deze extra koopzondag’

De binnenstad van Sneek wordt in december omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote Kerstbomen worden weer opgetuigd en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Met extra koopavonden, extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard! Zondag 8 december bruist het kerstgevoel ‘de pan uit’! Met de XMAS editie van het mode-, beauty- en lifestyle-event MooiSneek, met veel ludieke activiteiten in heel veel winkels, de Kerst-& Dickensmarkt op het Grootzand en in de Scharnestraat kom je al helemaal in de Kerstsfeer, voor zover je dat nog niet was! Via de Galigastraat kunnen bezoekers het rondje vervolgen naar de Marktstraat, waar de wintereditie van Lekker Sneek wordt georganiseerd en waar men kan genieten van culinaire wintergerechtjes. Met daarbij straattheateracts en livemuziek in de binnenstad is Sneek op zondag 8 december ‘the place to be’ voor Kerstshoppen! 

 

Lekker Sneek XMAS

Van 12.00 tot 18.00 uur presenteren horecaondernemers hun winter- en Kerstspecialiteiten in een winterse sfeer. Dit jaar en knusse gezellige houten huisjes om de Kerstsfeer compleet te maken. De deelnemende bedrijven aan Lekker Sneek XMAS volgen zsm. Door middel van munten kunt u een van de vele lekkernijen proeven die deze bedrijven voor deze dag aan u voorschotelen.

 

Kinder XMAS plein
Het Kerstgevoel leeft bij jong en oud daarom zijn er voor de kinderen zijn er op het Schaapmarktplein leuke activiteiten zo kun je je laten schminken als ijsprinses, christmas tree, elfje of Rudolh the Red Nose Rendeer!  Kerstcircus Sander & Friends verzorgt diverse workshops op het kinderplein. Ook de ballonartiest David maakt iedereen blij met zijn ballonsculpturen. 

 

Op de foto met de Kerstman

Natuurlijk ontbreekt de enige echte Kerstman met zijn kerstelfjes niet! Hij zit klaar voor de foto in een gezellig kerst decor bijgestaan door een paar optredens van Atrium studenten die kerstliederen spelen. De fotograaf zet kinderen met ouders graag op de kiek tussen 14.00 uur en 16.00 uur! De foto’s zijn erna te downloaden via www.sneek.nl en facebook.  

 

Mobiele acts & live muziek

Tijdens X-Mas Sneek zullen live muziek en straatacts het publiek vermaken. Zo zullen er op Lekker Sneek diverse straatact te zien zijn, maar ook door de rest van het centrum wordt het winkelend publiek vermaakt door straattheater en kerstmuziek.

 

Kerst - & Dickensmarkt Grootzand & Scharnestraat

De kades van het Grootzand en het gezellige Scharnestraatje vormen deze dag van 12.00 uur t/m 17.00 uur het decor voor een gezellige kerstmarkt in Dickenssfeer. Bij de sfeervolle kerstkramen vind je allerlei traditionele spulletjes zoals kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kleding, speelgoed en culinaire heerlijkheden verkrijgen.  Terwijl  je over de kerstmarkt slentert, wordt je omringd door de heerlijkste geuren, sfeervolle kerstverlichting en gezellige kerstmuziek. Via de vernieuwde Galigastraat kunnen bezoekers het rondje stad vervolgen weer naar de Marktstraat of Leeuwenburg.

Standhouders:
Geïnteresseerde standhouders voor een kraam op de Kerstmarkt kunnen het inschrijfformulier invullen op de site van Becaservice

 

 

Andere kerstactiviteiten

Zaterdag 7 december 2018 Heel Sneek zingt …Kerstliederen

Op zaterdag 7 december is er ook van 11.00-17.00 uur een gezellige Kerstmarkt plaats in en om de St. Martinuskerk aan de Singel te Sneek. U kunt hier bij diverse Sneker bedrijven alvast leuke kerstspulletjes kopen en meteen de historische kerk uit 1872, ontworpen door architect Pierre Cuypers, bezichtigen.
Na een hapje in de stad kun je om 20.00 uur aanschuiven in de St. Martinuskerk aan de Singel waar iedereen welkom is om mee te zingen met ‘Heel Sneek zingt…kerstliederen”. De toegang is gratis en ieder kan genieten van een prachtig kerstverhaal, een kerstgedicht, diverse Sneker koren en gezellige kerstliedjes.
 

 

Aftermovie 

2018

2017

 

 

 

Afwijkende Winkelopeningstijden 

Bij het 'Winkelen in Sneek' vindt u ook de extra koopavonden/koopzondagen rondom Sinterklaas en Kerst, Oud en Nieuw in Sneek.

 

Bezig met laden