Lekker Sneek winter editie  2013 (11).JPGkerstman&elfjes.jpg2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (2).JPG2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (8).JPG15129189502004153545.jpgKerstboom Sneek - bron www.sneek.nl 2.JPGDe Wip Sneek _ at night - kopie.jpgKerstboom Sneek - kopie.JPGLutkewierum.jpgWintereditie lekker Sneek (19).JPGDSC07428.JPGboyssquad.jpgchristmas_shopping.jpgClown Sander - Foto Marieke Balk.jpgIMG-20171209-WA0025.jpggaliga.jpgMooiSneek XMAS.jpg

X-MAS SNEEK Kerst in Sneek

X-MAS Sneek 

Op de foto met Kerstman geweest? 

Klik hier voor de foto's.
Opslaan met rechtermuisknop en je hebt een leuke kerstkaart die je kunt printen! 

 

 

 

'X-MAS Sneek met Lekker Sneek, Kerst & Dickensmarkt en heel veel Kerstactiviteiten in winkels tijdens deze extra koopzondag’

De binnenstad van Sneek wordt in december omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. De grote Kerstbomen worden weer opgetuigd en heel Sneek is gehuld in sfeervolle kerstverlichting. Met extra koopavonden, extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard! Zondag 9 december bruist het kerstgevoel ‘de pan uit’! Met de X-Mas editie van het mode-, beauty- en lifestyle-event MooiSneek, met veel ludieke activiteiten in heel veel winkels, de Kerst-& Dickensmarkt op het Grootzand en in de Scharnestraat kom je al helemaal in de Kerstsfeer, voor zover je dat nog niet was! Via de vernieuwde Galigastraat kunnen bezoekers het rondje vervolgen naar de Marktstraat, waar de wintereditie van Lekker Sneek wordt georganiseerd en waar men kan genieten van culinaire wintergerechtjes. Met straattheateracts, livemuziek, ‘Muziek bij de Buren’ in de binnenstad en gratis korte theatervoorstellingen is Sneek op zondag 9 december ‘the place to be’.

 

Lekker Sneek Wintereditie

Van 12.00 tot 18.00 uur presenteren horecaondernemers hun winter- en Kerstspecialiteiten in een winterse sfeer. Bij de volgende bedrijven kunt u in hun Lekker Sneek tent met de munten een van de vele lekkernijen proeven:

Restaurant de Kastanje, Restaurant Onder de Linden, Sing King Ling, IJssalon Min 12

Grand café de Walrus, De Bommel, YuGo, Hotel Van der Valk, Irish pub, Pata Negra, De Koperen Kees, It Ponkje, Doppio, Proeflokaal 'Gerechtshof', Jumbo, Markt23 en Texas Steak. Kerstbomen, verwarmde tenten voor het publiek en live muziek vormen het decor voor dit culinaire en proeffeestje. Het evenement vindt plaats rond de Wip en de Marktstraat.  Ook lopen er straatacts die het publiek zullen vermaken. Geniet onder andere van zigeunerfamilie Ramona met de goochelkunsten van Mr Tarcarius, de vuurspuwende Simone en de optredens van de twee lilliputters maken dit feestelijke gezelschap compleet.

 

Circus Salto op het Schaapmarktplein
Het Kerstgevoel leeft bij jong en oud daarom zijn er voor de kinderen zijn er op het Schaapmarktplein leuke activiteiten zo kun je je laten schminken als ijsprinses, christmas tree, elfje of Rudolh the Red Nose Rendeer!  Kerstcircus Sander & Friends verzorgt diverse Circusworkshops op het kinderplein. Ook de ballonartiest David maakt iedereen blij met zijn ballonsculpturen! Kinderen kunnen in de zgn ‘vuur’tent op de Wip marshmallows roosteren.

 

Op de foto met de Kerstman

Natuurlijk ontbreekt de enige echte Kerstman met zijn kerstelfjes niet! Hij zit klaar voor de foto in een gezellig kerst decor op de Wijde Burgstraat. De fotograaf zet kinderen met ouders graag op de kiek tussen 14.00 uur en 16.00 uur! De foto’s zijn erna te downloaden via www.sneek.nl en facebook.  De Kerstman wordt begeleid door live (kerst)muziek van Sax6 en Snappet.

 

Gratis theatervoorstellingen 

In het leegstaande pand, wat te huur staat aan de Peperstraat 11 (bij Schaapmarktplein), zullen continu afwisselend 2 korte theatervoorstellingen te bezoeken zijn. ‘Salem House School’ is een educatieve en humoristische theatervoorstelling wat het verhaal vertelt van de erbarmelijke omstandigheden die de kinderen vroeger op de vele tuchtscholen moesten ondergaan. En wie kent niet Agatha Christie's ‘Moord in de Orient Express’? In deze spannende klassieker neemt detective Hercule Poirot het publiek mee op de Orient Express. Er wordt een moord gepleegd en hij is de enige die hem overtuigend op kan lossen. Doordat de trein tussen Vinkovci en Slavonski Brod in de sneeuw vast komt te zitten, verdwijnen echter alle alibi's als sneeuw voor de zon. Uiteindelijk blijkt dat alle verdachten kunnen worden aangemerkt als dader.

 

Mobiele acts & live muziek

Tijdens X-Mas Sneek zullen live muziek en straatacts het publiek vermaken. Zo zullen er op Lekker Sneek diverse straatact te zien zijn, maar ook door de rest van het centrum wordt het winkelend publiek vermaakt door veel Dickensfiguren die de stad op zijn kop zetten. Op de Wip wisselen musicalmedleys elkaar af met kerstmuziek van TimmTamm. Om 16.30 uur zal de uitreiking zijn van de hoofdprijzen uit de sinterklaaslotenactie. Wie gaat er vandoor met zo’n prachtige fiets of televisie?

 

Trommel-, toeter- en sjoklup Lutkewierum

De muzikanten van internationale trommel-, toeter- en sjoklup Lutkewierum uit het kleine (Friese) dorp Lutkewierum, doen iedere keer hun uiterste best om de zaak tot een goed einde te brengen, maar ja er gaat altijd wel wat mis. Vals tot zeer vals, slechte timing, soms enorme ruzies, slecht gekleed in zeer opvallend charmant rood.  Deze muzikale klucht wisselt hachelijke momenten af met oude kromme en valse marsmuziek af met een puik stukje dixieland, ritmiek. Ze marcheren van de Oosterdijk, waar DJ Dieter buiten bij het café het Skutsje kerstliedjes draait, naar het Grootzand. Hilariteit alom!  

 

Muziek bij de Buren
In het te huur staande pand aan het Grootzand 18 zal een act via het muziekfestival Muziek bij de Buren te horen zijn. Loop zeker ook hier even binnen!

 

Kerst - & Dickensmarkt Grootzand & Scharnestraat

De kades van het Grootzand en het gezellige Scharnestraatje vormen deze dag van 12.00 uur t/m 17.00 uur het decor voor een gezellige kerstmarkt in Dickenssfeer. Bij de sfeervolle kerstkramen vind je allerlei traditionele spulletjes zoals kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kleding, speelgoed en culinaire heerlijkheden verkrijgen.  Terwijl  je over de kerstmarkt slentert, wordt je omringd door de heerlijkste geuren, sfeervolle kerstverlichting en gezellige kerstmuziek. Via de vernieuwde Galigastraat kunnen bezoekers het rondje stad vervolgen weer naar de Marktstraat of Leeuwenburg.

standhouders: geïnteresseerde standhouders voor een kraam op de Kerstmarkt kunnen het inschrijfformulier invullen op de site van Becaservice

 

 

Andere kerstactiviteiten

Zaterdag 8 december 2018 Heel Sneek zingt …Kerstliederen

Op zaterdag 8 december is er ook van 11.00-17.00 uur een gezellige Kerstmarkt plaats in en om de St. Martinuskerk aan de Singel te Sneek. U kunt hier bij diverse Sneker bedrijven alvast leuke kerstspulletjes kopen en meteen de historische kerk uit 1872, ontworpen door architect Pierre Cuypers, bezichtigen.
Na een hapje in de stad kun je om 20.00 uur aanschuiven in de St. Martinuskerk aan de Singel waar iedereen welkom is om mee te zingen met ‘Heel Sneek zingt…kerstliederen”. De toegang is gratis en ieder kan genieten van een prachtig kerstverhaal, een kerstgedicht, diverse Sneker koren en gezellige kerstliedjes.
 

27 december Kerstwandeling Sneek op ‘e Strún

De kerstwandeling ‘Sneek op ‘e strún’ is niet zomaar een avondwandeling door de stad, maar een ervaring op zich. Opnieuw wordt het een mallemolen van kunst, cultuur, ernst, humor, verrassende perspectieven en kleurrijke sferen. Wandelaars komen tijdens een nachtelijke wandeling van 7 km langs plekjes, waar je normaal snel aan voorbij loopt en de opbrengst gaat naar een goed doel. 

 

Afwijkende Winkelopeningstijden 

Bij het 'Winkelen in Sneek' vindt u ook de extra koopavonden/koopzondagen rondom Sinterklaas en Kerst, Oud en Nieuw in Sneek.

 

Bezig met laden