De Wip Sneek _ at night - kopie.jpgkerstman&elfjes.jpgKerstboom Sneek - kopie.JPGLekker Sneek winter editie  2013 (11).JPGchristmas_shopping.jpg2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (2).JPGDSC07428.JPG2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (8).JPGWintereditie lekker Sneek_Kerststal.JPG15129189502004153545.jpgKerstboom Sneek - bron www.sneek.nl 2.JPGKerstboom Sneek - bron www.sneek.nl 2.JPGKerstkoor_Kerststerren- bij ezel_stal groep KK 1600 x 450.jpgDSC07428.JPGLekker Sneek winter editie  2013 (11).JPGDe Wip Sneek _ at night - kopie.jpgWintereditie lekker Sneek (19).JPGKerstboom Sneek - kopie.JPGKerstkoor_Kerststerren- bij ezel_stal groep KK 1600 x 450.jpg2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (8).JPGWintereditie lekker Sneek (19).JPG2015-12-19 Dickens middag Scharnestraat (2).JPGWintereditie lekker Sneek_Kerststal.JPGxmasshopping_adv_instagram (1).jpgboyssquad.jpg15129189502004153545.jpgchristmas_shopping.jpgboyssquad.jpgkerstman&elfjes.jpg

XMAS SNEEK Kerst in Sneek

Heel Sneek is in decembermaand omgetoverd tot een prachtig verlicht winters tafereel. In het centrum  worden de grote Kerstbomen opgetuigd en heel Sneek hangt vol sfeervolle Kerstverlichting. Met extra koopavonden, extra koopzondagen en diverse warme winterse kerstactiviteiten is Sneek in de decembermaand zeker een (shop)bezoek waard!

Met verschillende Kerstactiviteiten als XMAS Sneek, Lekker Sneek winter, Mooi Sneek XMAS, Kerst/Dickensmarkt, Heel Sneek zingt Kerstliederen,  extra koopavonden en extra koopzondagen en de kerstwandeling ‘Sneek op e Strun”,  is Sneek ook in deze warme wintermaand the place to be!
 

XMAS SNEEK ZONDAG 9 DECEMBER

MET OA MOOI SNEEK XMAS - LEKKER SNEEK WINTEREDITIE - KERSTMARKT - DICKENS STRAATTHEATER

Lekker Sneek Wintereditie, Kerstmarkt Grootzand, MOOI Sneek XMAS en Charles Dickensdag Scharnestaat bundelen hun krachten in XMAS Sneek! Op zondag 9 december is het weer tijd voor Lekker Sneek, de wintereditie. En dit jaar haken de winkels aan met MOOISneek XMAS, net als de Kerstmarkt Grootzand en de Charles Dickensdag Scharnestraat.


MOOISneek XMAS

Kom kerstshoppen in Sneek! Op zondag 9 december verzorgen veel winkels diverse (kerst)activiteiten in/bij hun winkel zoals Kerst flitsmodeshows*), Kersthapjes/drankjes, workshops en /of demonstraties. Er is live kerstmuziek en u kunt op de foto met de Kerstman & zijn elfjes en er Charles Dickens straattheateracts zetten de stad op zijn kop. Deelnemende winkels zijn herkenbaar aan een opgetuigde Kerstboom voor de deur. Lekker Sneek Wintereditie

Van 12.00 tot 18.00 uur presenteren de horecaondernemers hun winter- en Kerstspecialiteiten in een winterse sfeer. Kerstbomen, sneeuw, verwarmde tenten voor het publiek en live muziek vormen het decor voor dit culinaire flaneer- en proef-feestje. Het evenement vindt plaats rond de Wip en de Marktstraat.  Tijdens deze extra koopzondag openen de winkeliers hun deuren en in veel winkels zullen activiteiten zijn zoals flistmodeshows en workshops. Op het Grootzand wordt de jaarlijkse sfeervolle kerstmarkt gehouden en dit jaar met heel veel Charles Dickens figuranten die u zullen trakteren op een een leuke straatact. 


Kerst/Dickensmarkt Grootzand & Scharnestraat

De kades van het Grootzand en het gezelligste straatje van Sneek vormen op zondag 9 december van 12.00 uur t/m 17.00 uur het decor voor deze gezellige kerstmarkt in Dickenssfeer. Bij de sfeervolle kerstkramen kunt u allerlei traditionele spulletjes zoals kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kleding, speelgoed en culinaire heerlijkheden verkrijgen.  Terwijl u over de kerstmarkt slentert, wordt u omringd door de heerlijkste geuren, sfeervolle kerstverlichting en gezellige kerstmuziek. 

Het leukste winkelstraatje van Sneek, de Scharnestraat, wordt op deze zondag 9 december, ook weer omgetoverd tot een waar Charles Dickens straatje. In dit vrolijke straatje zijn de deelnemende ondernemers weer in ouderwets Dickensiaanse kleding op straat aanwezig om te laten zien wat er zoal bij hun bedrijf te beleven valt. Een nieuwe make-up met bijbehorende foto, trimdemonstratie’s met honden, vogeltaarten, sieraden, kerstkransen en sfeervolle decoratie of gezellige knutselideeën. Dit alles vergezeld gaan door een lekker glas warme glühwein of chocomelk, Brusselse wafels, heerlijke snert, echte slagersworst of een muffin. Van 12.00 tot 17.00 uur is iedereen die even terug wil in vroeger tijden, van harte welkom in dit unieke straatje.  

Lekker slenteren langs allerlei kerstkramen met kerstdecoraties, handnijverheid, woonaccessoires, feestelijke sieraden & kerstoutfits, kleding, speelgoed en genieten van culinaire winterse heerlijkheden en warme gezelligheid en sfeervolle verlichting! De Kerstman en de Kerstengeltjes, de live kerstmuziek en alle Charles Dickensfiguren in de stad brengen u zeker het kerstgevoel! 

standhouders: geïnteresseerde standhouders voor een kraam op de Kerstmarkt kunnen het inschrijfformulier invullen op de site van Becaservice

 

 

Andere kerstactiviteiten

Zaterdag 8 december 2018 Heel Sneek zingt …Kerstliederen

Op zaterdag 8 december is er ook van 11.00-17.00 uur een gezellige Kerstmarkt plaats in en om de St. Martinuskerk aan de Singel te Sneek. U kunt hier bij diverse Sneker bedrijven alvast leuke kerstspulletjes kopen en meteen de historische kerk uit 1872, ontworpen door architect Pierre Cuypers, bezichtigen.
Na een hapje in de stad kun je om 20.00 uur aanschuiven in de St. Martinuskerk aan de Singel waar iedereen welkom is om mee te zingen met ‘Heel Sneek zingt…kerstliederen”. De toegang is gratis en ieder kan genieten van een prachtig kerstverhaal, een kerstgedicht, diverse Sneker koren en gezellige kerstliedjes.
 

27 december Kerstwandeling Sneek op ‘e Strún

De kerstwandeling ‘Sneek op ‘e strún’ is niet zomaar een avondwandeling door de stad, maar een ervaring op zich. Opnieuw wordt het een mallemolen van kunst, cultuur, ernst, humor, verrassende perspectieven en kleurrijke sferen. Wandelaars komen tijdens een nachtelijke wandeling van 7 km langs plekjes, waar je normaal snel aan voorbij loopt en de opbrengst gaat naar een goed doel. 

 

Afwijkende Winkelopeningstijden 

Bij het 'Winkelen in Sneek' vindt u ook de extra koopavonden/koopzondagen rondom Sinterklaas en Kerst, Oud en Nieuw in Sneek.

 

Bezig met laden