Mear Fryslan App, wandelroute Sneek Friesland

Beleef Sneek met augmented reality

Met de MeAR Fryslân app laat je de vele historische verhalen en cultuur die Friesland te bieden heeft tot leven komen. Door middel van augmented reality (AR) zie je met je smartphone/tablet dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid wordt gelegd. Met behulp van AR vertellen onze reisleiders alles over de historie van de plek waar je op dat moment bent.

De augmented reality app combineert het echte leven met het virtuele. Er vormt zich een digitale laag over de werkelijkheid en zo zie je bijvoorbeeld een oude poortwachter voor de Waterpoort verschijnen en iets vertellen over zijn leven in vroegere tijden. Voor Theater Sneek vertolken vijf danseressen een prachtige spitzendans en zo is er nog veel meer. De route loopt door de binnenstad en vertelt iets over de cultuur en historie van Sneek. De gebruiker kan zelf een taal kiezen (Nederlands, Engels, Duits of Fries). De app is verkrijgbaar in de App store of de Google Play store. Voor het downloaden van de app en het downloaden van de wandeling is internet vereist. Tijdens de wandeling werkt de app offline.

Friesland zit vol met verhalen om te vertellen op het gebied van historie en cultuur. Verhalen die veel interessanter worden als je zelf op de locatie aanwezig bent (location-based storytelling).

11 Fountains
Uniek is het feit dat alle elf Fonteinen van het LF2018 project ’11 fountains’ in de MeAR Fryslân zijn opgenomen. Alle 11 fonteincommissies vertellen het verhaal achter de fontein. Waarom dit ontwerp? Waarom deze plek? Wie is de ontwerper? Het antwoord krijgt u in de MeAR Fryslân app.

Download in de appstore:

We wensen je veel wandelplezier!