Streetart, Marcel Struisvogel
Singel Sneek -plan route

Marcel Struisvogel steekt zijn kop af en toe in het zand van de Singel. 

Je kop in het zand steken, is een spreekwoord dat betekent dat je net doet alsof een probleem niet bestaat. Dan steek je volgens het spreekwoord "je kop in het zand". Struisvogels staan bekend dat ze hun kop in zand steken, maar dat is eigenlijk niet waar. Struisvogels eten wel vaak laag bij de grond en halen voedsel en happen insecten uit het zand, daarom lijkt het inderdaad of hij zijn kop in het zand steekt.

De struisvogel is de snelste vogel op de grond en het snelste landdier op twee poten. De struisvogel kan een snelheid van 50 kilometer per uur over een periode van dertig minuten volhouden. In een korte sprint kan hij zelfs snelheden tot 70 kilometer per uur behalen, waarbij hij stappen maakt van 3,5 meter. De struisvogel is de grootste en zwaarste hedendaagse vogelsoort. Volwassen mannetjes kunnen tot 2,75 meter hoog en 155 kilogram zwaar worden, maar gemiddeld 1,80 tot 2,10 meter; vrouwtjes zijn iets kleiner en lichter, tot 1,90 meter hoog en 110 kilogram zwaar. 

Singel

De Singel is één van de doorgaande straten in de binnenstad van Sneek. Voorheen was dit een van de singelgrachten van Sneek, maar deze is in stappen gedempt. De demping werd in 1952 voltooid, waardoor een zeer brede doorgaande straat is ontstaan. Onder het wegdek loopt nog wel een buis voor de circulatie van grachtwater.