XMAS Sneek drukbezocht

Het afgelopen weekend werden de activiteiten in het kader van XMAS Sneek drukbezocht. Zaterdagmiddag zongen de koren Om ‘e nocht, Avanti, Femme Pur Sang, It roer om, Grietje Spot, MUZT, Moudekrupers, Kerstkoor De Kerststerren, Evergreens, The Christmas Voices en het Brechtakkoard hun mooiste kerstnummers op 5 locaties in het centrum.

Vanaf 16.00 uur startte de Kerstparade vanaf het Martiniplein. De kleurrijke optocht van verlichtte wagens, loopgroepen en muziekkorpsen trok onder veel bekijks stapvoets door de straten van Sneek. Wagens met thema’s Charles Dickens & Scrooge, XMAS elfenwagen die snoep zuurstokken uitdeelden en de wagen van de Kerstman die dit jaar zijn Kerstvrouw ook mee had genomen. 
(foto Kerstparade Jelly Mellema)

XMAS Kerstmarkt & Food

Ook op de XMAS Kerstmarkt en food op zondag was het een gezellige drukte. Meer dan 40 kramen waren verspreid over de Marktstraat, Leeuwenburg, Schaapmarktplein, Nauwe Burgstraat en Wijde Burgstraat op deze extra koopzondag. Het toegestroomde publiek kon op de Marktstraat een potje curling doen en daar werd de hele middag gestreden om de eer. In verband met de harde wind was de VR bioscoop verplaatst naar de voorzaal in het Proeflokaal, het voormalig kantongerecht. Hier kon men lekker warm binnen, onder het genot van een bakje popcorn een korte kerstfilm beleven. Kinderen konden kinderknutselen, in de draaimolen en op de foto met de kerstman en maakten daar in grote getale gebruik van. Omrop Fryslan deed de hele dag verslag van XMAS Sneek en publiek kon men bij hun stemhokje stemmen voor de Fryske top 100 en een mooie muts bemachtigen. (foto Kerstmarkt Ids Boonstra)

“Met veel enthousiasme blikt de organisatie terug op het afgelopen XMAS weekend, waarbij de weergoden Sneek erg goed gezind waren."

Op de foto met de Kerstman

De foto's met de Kerstman van zondag 17 december zijn nu hieronder te bekijken en op te slaan. Je kunt ze opslaan door op de foto te klikken met rechtermuisknop 'afbeelding opslaan als'. 

XMAS Sneek 2024

Graag verwelkomen we jullie in 2024 op zaterdag 14 en zondag 15 december. Zet alvast in je agenda! 

XMAS Sneek - op de foto met de Kerstman
XMAS Sneek 16 en 17 december

XMAS Sneek 16 en 17 december

Foto's gemaakt van XMAS Sneek door Ids Boonstra. 

XMAS Sneek

Programma 16 & 17 december

Verlichten grote Kerstboom

16 december,, 17.00 - 17.30 uur
De prachtige grote Kerstboom in het water van de Wip zal weer opgetuigd worden. Op zaterdagmiddag 16 december, zodra het schemer wordt, zal de Kerstman de boom feestelijk ontsteken. Er wordt gluhwein en chocomelk uitgedeeld.

XMAS Sneek

zondag 17 december, 12.00 - 18.00 uur
Tijdens XMAS Sneek is het op zondag tijd voor een combinatie van de Kerstmarkt en foodkramen met daarbij XMAS straattheateracts en diverse livemuziek in de binnenstad is Sneek.

XMAS Straattheater - kerstacts

zondag 17 december
Prachtige Kerstacts zullen Sneek tijdens XMAS Sneek op zondag 17 december bezoeken. Zo zullen deze ijskoninginnen door het centrum lopen en hun warme kerstgroeten overbrengen en lopen er knuffelige stokstaartjes rond. Ook is er een Kerstmannen/Dickenorkest en muziek van Lutkewierum.

Opblaasbare kerstfiguren

Bij verschillende winkels/horeca in Sneek kom je opblaasbare kerstfiguren tegen. Leuk voor de kids om ze allemaal te zoeken en/of mee op de foto te gaan!

Kinderdraaimolen

zondag 17 december
Op zondag van 12.00 - 18.00 uur kunnen de kleintjes zich vermaken in deze geweldige kinderdraaimolen. Gratis entree.
Locatie Eierbrug, in de buurt van het Schaapmarktplein

XMAS Kinderknutselen

zondag 17 december, 13.00 - 17.00 uur
Op zondagmiddag 17 december kunnen kinderen van 2 t/m 10 jaar kerstknutselen in een speciale kindertent, onder leiding van Gritta (op basis van inloop, er is beperkt plaats dus als het vol is, moet je mogelijk even op je beurt wachten).