Grachtenconcert Sneek
Grachtenconcert Sneek

OBW Grachtenconcert Sneek

Zondag 11 september 2022

“Op het water voor het theater!”

Locatie bij Theater Sneek, Westersingel 28

12.30 - 13.30 uur Kerkdienst Lopen over Water
16.00 - 18.00 uur OBW Grachtenconcert

Het OBW Grachtenconcert is een vervolg op het Sneekweek Slotconcert wat in het kader van het 80e jubileum van de zeilweek als spetterende slot werd georganiseerd in de grachten van Sneek. Dit onderdeel liet een heel een ander geluid horen dan in de Sneekweek in de stad te horen was op de muziekpleinen, nl in de vorm van een (semi)klassiek openluchtconcert. Omdat het meteen een groot succes was en dit concert in Sneek en omgeving het enige semi klassieke openluchtconcert was, is besloten er een vervolg aan te geven.

In 2022 zal het grachtenconcert deel uitmaken van het Uit Festival Súdwest Fryslân. Een weekend die de aftrap is van het culturele seizoen in Sneek. Van een markt met kraampjes, ontwikkelde het evenement zich tot een veelzijdig festival door de hele binnenstad, met optredens, exposities en straattheater.

Sinds 2020 werd het programma van het uitfestival verspreid over verschillende locaties in geheel gemeente Súdwest Fryslân, waarbij elk dorp, stad geënthousiasmeerd wordt een afwisselend cultureel aanbod in hun eigen dorp/stad te organiseren. Dit weekend wordt nu afgesloten met het OBW Grachtenconcert, toegankelijk voor jong en oud, uit geheel gemeente Súdwest Fryslân.

Contact

Commissie Grachtenconcert
Ale Bok, voorzitter
Bert de Jonge, secretaris
Simon & Fokko de Jong, penningmeester

Grachtenconcert
Internet: www.sneek.nl/grachtenconcert
E-mail: grachtenconcert@gmail.com

Programma

12.30 uur - 13.30 uur Openbare openlucht Kerkdienst "lopen over water"
met muzikale begeleiding Top2000 band

(rond 14.30/15.00 uur soundcheck Basic XL)

16.00 uur - 18.00 uur OBW Grachtenconcert

Vipplaats

Geniet optimaal van het concert met een vip plaats

Toegang:
Het concert is gratis toegankelijk langs de kades, maar extra leuk is het natuurlijk als je vanaf je eigen sloep kunt genieten van het concert en de openlucht kerkdienst. Je hoeft je niet aan te melden maar kunt gewoon met je sloep komen. Er wordt per sloep een bedrag bijdrage van 20 euro gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor het programma, die je ter plaatse kunt afrekenen.

Vooraan liggen op een Vip plaats
Wil je vooraan liggen om niets van het prachtige concert te missen? Meld je dan meteen aan voor een VIP plaats voor het podium. Kosten per sloep zijn € 100,- .
Graag zsm aanmelden via Grachtenconcert@gmail.com  onder vermelding ‘VIP plaats OBW-Grachtenconcert’, naam en e-mail en u ontvangt een bevestiging. De kosten worden door u voorafgaand aan het concert op locatie contant of via pin voldaan.

Let op!
Draaien Koninginnebrug
De Koninginnebrug over de Looxmagracht zal op zaterdag en zondag zeer beperkt draaien. Zorg dat u op tijd bent! Bent u te laat dan kunt u niet naar binnen.

Draaitijden:
Zaterdag 12.00, 15.00,  18.00 uur
Zondag 12.00, 15.00 en 19.00 uur

Maximale doorvaarthoogte 1,40 meter (vaste brug bij De Koperen Kees/Parkstraat)

*) geen boten met parasols of een uitgeklapte binimitop ivm zicht rest van het publiek

Mede mogelijk gemaakt door

OBW Sneek is hoofd subsidieverstrekker van het Grachtenconcert.

Sponsors zijn: Rabobank, de gemeente SWF, Sneek Promotion, Vereniging Ondernemend Sneek/Ondernemersfonds SWF, Lionsclub Sneek Waterstad en vrienden van de Sneekweek.

De Lionsclub Sneek Waterstad geven ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het concert bij te wonen. Zoals ook andere jaren, worden deze oudere gasten voorzien van een lekker drankje & hapje en, waar nodig, geholpen door de professionele medewerkers van diverse zorginstellingen.

Onderdelen

Grachtenconcert

Het grachtenconcert is een gratis toegankelijk openlucht concert, waarbij (semi)klassieke muziek uitgevoerd wordt door amateurs afgewisseld met professionals. Locatie is Westersingel bij Theater. Het concert is gratis toegankelijk en in de gracht is ruimte voor ongeveer 125 bootjes en sloepen met publiek die van het concert kunnen genieten. Langs de kades is daarbij ook ruimte voor duizenden muziekliefhebbers.

De Basic XL Bigband

De uitvoering zal oa worden verzorgd door De Basic XL band. Deze band biedt misschien wel de meest uitgebreide en diverse blaascultuur van het land. Maar De Basic is meer dan een Bigband. Er wordt ook regelmatig in combinatie met professionals opgetreden en ook de samenwerking met een symfonieorkest, het Frysk Jeugdorkest, maakt de Basic multifunctioneel.

Jeugd en muziek

Bij het OBW Grachtenconcert krijgen ook jeugdige muzikanten de kans om op te treden.

Ouderen en cultuur

In samenwerking en in overleg met zorg-en thuiszorg organisaties zullen er zo’n 125 ouderen uitgenodigd worden bij het Grachtenconcert. Onder het genot van een hapje en drankje kunnen zij van het concert genieten. Hiermee wordt deze senioren een culturele middag uit geboden en betrokken bij het Uitfestival SWF. “Dit onderdeel wordt geïnitieerd door de Lions Waterstad Sneek. De Lionsclub die de organisatie en uitvoering van het concert met raad, daad en financieel ondersteund.

Ligplaats tijdens concert

Hoe leuk is het om met je eigen sloep van het OBW Grachtenconcert te genieten! Je hoeft je niet aan te melden (wel voor een vipplaats) maar kunt gewoon met je sloep komen. Er wordt per sloep een bedrag bijdrage van 20 euro gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor het programma, die je ter plaatse kunt afrekenen.