Grachtenconcert Sneek
Grachtenconcert Sneek

OBW Grachtenconcert Sneek

“Op het water voor het theater!”

Locatie bij Theater Sneek, Westersingel 28

Het OBW Grachtenconcert is een vervolg op het Sneekweek Slotconcert wat in het kader van het 80e jubileum van de zeilweek als spetterende slot werd georganiseerd in de grachten van Sneek. Dit onderdeel liet een heel een ander geluid horen dan in de Sneekweek in de stad te horen was op de muziekpleinen, nl in de vorm van een (semi)klassiek openluchtconcert. Omdat het meteen een groot succes was en dit concert in Sneek en omgeving het enige semi klassieke openluchtconcert was, is besloten er een vervolg aan te geven.

In 2022 en 2022 maakte het Grachtenconcert deel van het Uit Festival Súdwest Fryslân, de aftrap is van het culturele seizoen in Sneek. In 2024 zal het OBW Grachtenconcert weer plaatsvinden op zondag 11 augustus, in het weekend na de Sneekweek.

Contact

Commissie Grachtenconcert
Ale Bok, voorzitter
Bert de Jonge, secretaris
Simon & Fokko de Jong, penningmeester

Grachtenconcert
Internet: www.sneek.nl/grachtenconcert
E-mail: grachtenconcert@gmail.com

Programma

13.00 uur - 14.00 uur Openbare Openlucht Kerkdienst

(rond 15.00/16.00 uur soundcheck Basic XL)

17.00 uur - 19.00 uur OBW Grachtenconcert

Impressie

Vipplaats

Geniet optimaal van het concert met een vip plaats

Toegang:
Het concert is gratis toegankelijk langs de kades, maar extra leuk is het natuurlijk als je vanaf je eigen sloep kunt genieten van het concert en de openlucht kerkdienst. Je hoeft je niet aan te melden maar kunt gewoon met je sloep komen. Er wordt per sloep een bedrag bijdrage van € 20,- gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor het programma. Dit kun je ter plaatse afrekenen.

Vooraan liggen op een Vip plaats
Wil je vooraan liggen om niets van het prachtige concert te missen? Meld je dan meteen aan voor een VIP plaats voor het podium. Kosten per sloep zijn € 100,- . Graag aanmelden via Grachtenconcert@gmail.com  onder vermelding ‘VIP plaats OBW-Grachtenconcert’. Graag uw naam, e-mail en tel.nummer en u ontvangt een bevestiging. De kosten worden door u voorafgaand aan het concert voldaan.

Let op! Draaien Koninginnebrug:
De Koninginnebrug over de Looxmagracht zal op zondag de gehele dag draaien tot 2 uur na het concert (!)
Maximale doorvaarthoogte 1,40 meter (vaste brug bij De Koperen Kees/Parkstraat)

*) geen boten met parasols of een uitgeklapte binimitop ivm zicht rest van het publiek

 

Mede mogelijk gemaakt door

OBW Sneek is hoofd subsidieverstrekker van het Grachtenconcert.

Sponsors zijn: Rabobank, de gemeente SWF, Sneek Promotion, Vereniging Ondernemend Sneek/Ondernemersfonds SWF, Lionsclub Sneek Waterstad en vrienden van de Sneekweek.

De Lionsclub Sneek Waterstad geven ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het concert bij te wonen. Zoals ook andere jaren, worden deze oudere gasten voorzien van een lekker drankje & hapje en, waar nodig, geholpen door de professionele medewerkers van diverse zorginstellingen.