Grachtenconcert Sneek
Grachtenconcert Sneek

OBW Grachtenconcert Sneek

muzikale belevenis van Snekers voor Snekers

Het OBW Grachtenconcert in Sneek belooft ook dit jaar weer een onvergetelijke muzikale avond te worden. Op zondag 11 augustus verandert de sfeervolle Westersingel in Sneek in een magische openluchtconcertlocatie. Dit evenement, een vervolg op het succesvolle Sneekweek Slotconcert, is een unieke kans om te genieten van (semi)klassieke muziek in de prachtige omgeving van de Sneker grachten. Mis het niet!

Unieke Muzikale Ervaring
Het Grachtenconcert werd voor het eerst georganiseerd als onderdeel van de Sneekweek ter ere van het 80-jarig jubileum van de zeilweek. Het bleek een schot in de roos: een (semi)klassiek openluchtconcert dat een heel ander geluid liet horen dan de gebruikelijke muziek op de pleinen in de stad. Vanwege dit grote succes is besloten het concert jaarlijks te organiseren, dit jaar direct na de Sneekweek!

Programma

zondag 11 augustus 2024

13:00 - 14:00 uur: Openbare Openlucht Kerkdienst

georganiseerd door de Sneker kerken. Thema Elvis: If I Can Dream!
 

17:00 - 19:00 uur: OBW Grachtenconcert

met de basic XL, De Frisse Friese Meiden plus Dytmer Hettinga en Wout Mulder van Deadline.
(rond 15.00/16.00 uur soundcheck Basic XL)
 
Tijdens het OBW Grachtenconcert kunt u genieten van optredens van zowel amateur- als professionele musici. Een van de hoogtepunten is de Basic XL band, bekend om hun veelzijdige blaasmuziek en samenwerking met symfonieorkesten zoals het Frysk Jeugdorkest. Daarnaast zullen er solisten en andere getalenteerde optredens deel uitmaken van deze muzikale Sneker culture happening.
 

(foto's Grachtenconcert: Jan Douwe Gorter & Ron van Hal)

Impressie

Vipplaats

Geniet optimaal van het concert met een vip plaats

Toegang:
Het concert is gratis toegankelijk langs de kades, maar extra leuk is het natuurlijk als je vanaf je eigen sloep kunt genieten van het concert en de openlucht kerkdienst. Je hoeft je niet aan te melden maar kunt gewoon met je sloep komen. Er wordt per sloep een bedrag bijdrage van € 20,- gevraagd als tegemoetkoming in de kosten voor het programma. Dit kun je ter plaatse afrekenen.

Vooraan liggen op een Vip plaats
Wil je vooraan liggen om niets van het prachtige concert te missen? Meld je dan meteen aan voor een VIP plaats voor het podium. Kosten per sloep zijn € 100,- . Graag aanmelden via Grachtenconcert@gmail.com  onder vermelding ‘VIP plaats OBW-Grachtenconcert’. Graag uw naam, e-mail en tel.nummer en u ontvangt een bevestiging. De kosten worden door u voorafgaand aan het concert voldaan.

Let op! Draaien Koninginnebrug:
De Koninginnebrug over de Looxmagracht zal op zondag de gehele dag draaien tot 2 uur na het concert (!)
Maximale doorvaarthoogte 1,40 meter (vaste brug bij De Koperen Kees/Parkstraat)

*) geen boten met parasols of een uitgeklapte binimitop ivm zicht rest van het publiek

 

Commissie Grachtenconcert

Ale Bok, voorzitter
Bert de Jonge, secretaris
Simon & Fokko de Jong, penningmeester

CONTACT
Internet: www.sneek.nl/grachtenconcert
E-mail: grachtenconcert@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door

OBW Sneek is hoofd subsidieverstrekker van het Grachtenconcert.

Sponsors zijn: gemeente SWF, Sneek Promotion, Vereniging Ondernemend Sneek/Ondernemersfonds SWF en Lionsclub Sneek Waterstad.

De Lionsclub Sneek Waterstad geven ongeveer 100 senioren de mogelijkheid om het concert bij te wonen. Zoals ook andere jaren, worden deze oudere gasten voorzien van een lekker drankje & hapje en, waar nodig, geholpen door de professionele medewerkers van diverse zorginstellingen.