Ervaringen andere vrijwilligers

NAAM: Anita Reus (45 jaar)
FUNCTIE: vrijwilliger EHBO Hulpverlening Sneek & coördinator van het team
SINDS: mei 2023

Wat houdt jouw vrijwilligerswerk in?

“Als vrijwillig EHBO-er ben je het aanspreekpunt op evenementen in Sneek. Tijdens het evenement hou je een oogje in het zeil en biedt je hulp op het moment dat iemand dat nodig heeft. Te denken valt aan het plakken van een pleister bij een kindje dat gevallen is, het verbinden van diverse wondjes of iemand helpen die onwel is geworden. Je bent altijd met zijn tweeën onderweg, dus je staat er nooit alleen voor. Daarnaast komen mensen ook vaak bij ons voor vragen over het evenement en toeristen vragen vaak naar de weg. Het is leuk om toeristen over de stad te vertellen.”

Hoe veel uren word je ingezet?

“In de zomer is dat gemiddeld 2 keer per maand. Dit gaat dan meestal om 4 a 5 uurtjes per keer. In de winter hebben we minder evenementen. Je kunt zelf aangeven op welke evenementen je vrijwilliger wilt zijn en of je een hele dag of een dagdeel wilt. Zo proberen we de planning met zijn allen rond te krijgen.”

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

“Bijna 3 jaar geleden heb ik via een BBL traject de opleiding Verzorgende IG gedaan. Via een collega leerde ik EHBO Hulpverlening Sneek kennen. Voor de extra ervaring die je opdoet, heb ik me aan- gemeld. En al snel stond ik op mijn eerste evenement, dat was Cultureel Festival Ut Sneek.”

Wat levert het jou op?

“Ik vind het erg leuk om in mijn eigen stad als vrijwilliger op evenementen te staan. Ik kom vaak bekenden tegen, waar ik een praatje mee kan maken. Je weet nooit van tevoren hoe de dag gaat verlopen en wat je allemaal gaat meemaken. We hebben een gezellige groep en het brengt me ook extra ervaring, die ik in mijn werk kan gebruiken. Daarnaast kan ik op deze manier mijn EHBO-diploma actueel houden. Ieder jaar heb- ben we gezamenlijk opfriscursus e.o. bijscholing. Wanneer je nog geen EHBO-diploma hebt, kun je die via EHBO Hulpverlening Sneek halen.”

OPROEP

Lijkt het je ook leuk om de evenementen van Sneek in goede banen te leiden? Wij zoeken met spoed uitbreiding voor het team EHBO Hulpverlening Sneek. Meld je aan voor een vrijblijvend informatie/kennismakingsgesprek.

VERDER ZOEKEN WE HULP VOOR DE KOMENDE EVENEMENTEN:

27 april                Koningsdag
26 mei                 4 &10 mijl van Sneek
3-6 juni                Avondvierdaagse Sneek
14 sept                Springkussen Elfstedentocht

Voor meer informatie & actuele vacatures op www.sneek.nl/vrijwilligers