Wandelen en fietsen in en om Sneek
Wandelen en fietsen in en om Sneek

Wandelen in en om Sneek

Vanuit Sneek kan men prachtige fiets- & wandelroutes maken. Sneek heeft meerdere gezellige parken en tuinen die vermaak bieden voor het hele gezin. Wandel over historische paden, picknick op één van de mooie gesitueerde bankjes, maak kennis met pauwen, kippen, bijzondere eenden en kraanvogels of sta oog in oog met een kudde Schotse Hooglanders.

Wandel- & Fietsroutes

Friesland heeft een prachtig knooppuntnetwerk voor zowel wandelen als fietsen. Je kunt zo makkelijk je eigen route bepalen. Wij geven u ook nog wat tips voor prachtige routes in de omgeving.

Route op je smartphone

Via de appstore zijn er meerdere wandelapps te downloaden die je verrassende routes, met een extra beleving geven, in en om Sneek. Ga naar appstore en download bijvoorbeeld de app van IZI.Travel of de Mear Fryslan app.

Potskar route

De Potskar, een route van 26 kilometer ten noordoosten van Sneek, is perfecte om de landerijen rondom Sneek te ontdekken. Onderweg zijn talloze picknickbanken om te rusten en te genieten van de stilte en de natuur. Is 26 kilometer je net iets te ver te voet? Dan ga je op de fiets of je kunt de tocht gemakkelijk inkorten door een eerdere afslag te nemen. De wandeltocht voert je langs het Sneekermeer, natuur- en recreatiegebied de Potten, dwars door de weilanden, langs de Nieuwe Wetering naar Oude Schouw en via Gauw en Goënga terug naar Sneek. Lees hier de complete wandelroute uit een eerder Sneek Magazine.

Wandelroutes en overige wandeltips

Sanitaire stop

Tijdens je wandeling door Sneek een sanitaire stop maken? In de steeg bij het Normandiaplein is een openbare toilet of bij het parkeerterrein aan de Prins Hendrikkade. Natuurlijk ben je ook welkom bij een van de vele horecabedrijven. Kun je meteen een bakje koffie doen.

Jouw wandeltip hier?

Heb jij een leuke wandeltip? Laat het ons weten via het contactformulier en wie weet komt jouw wandeltip hier te staan.

Fietsroutes en overige fietstips

Jouw fietstip hier?

Heb jij een leuke fietsroute, ATB, racefiets of fietstip? Laat het ons weten via het contactformulier en wie weet komt jouw wandeltip hier te staan.
Rondom Sneek en meer
Rondom Sneek en meer