Wandelen in en om Sneek

Wandelen in en om Sneek

Vanuit Sneek kan men prachtige wandelroutes maken. Sneek heeft meerdere gezellige parkenen tuinen die vermaak bieden voor het hele gezin. Wandel over historische paden, picknick op één van de mooie gesitueerde bankjes, maak kennis met pauwen, kippen, bijzondere eenden en kraanvogels of sta oog in oog met een kudde Schotse Hooglanders. 

Wandelroutes

Friesland heeft een prachtig wandelknooppuntnetwerk. Je kunt zo makkelijk je eigen route bepalen. Wij geven u ook nog wat tips voor prachtige routes in de omgeving. 

Route op je smartphone

Via de appstore zijn er meerdere wandelapps te downloaden die je verrassende routes, met een extra beleving geven, in en om Sneek. Ga naar appstore en download bijvoorbeeld de app van IZI.Travel of de Mear Fryslan app.  

Potskar wandeling

De Potskar, een heerlijke wandelroute van 26 kilometer ten noordoosten van Sneek, is de perfecte wandeling om de landerijen rondom Sneek te ontdekken. Onderweg zijn talloze picknickbanken om te rusten en te genieten van de stilte en de natuur. Is 26 kilometer je net iets te ver? Dan kun je de tocht gemakkelijk inkorten door een eerdere afslag te nemen. De wandeltocht voert je langs het Sneekermeer, natuur- en recreatiegebied de Potten, dwars door de weilanden, langs de Nieuwe Wetering naar Oude Schouw en via Gauw en Goënga terug naar Sneek. 

Wandelroutes en overige wandeltips

Sanitaire stop

Sanitaire stop
Tijdens je wandeling door Sneek een sanitaire stop maken? In de steeg bij het Normandiaplein is een openbare toilet of bij het parkeerterrein aan de Prins Hendrikkade. Natuurlijk ben je ook welkom bij een van de vele horecabedrijven. Kun je meteen een bakje koffie doen.

Jouw wandeltip hier?

Jouw wandeltip hier?
Heb jij een leuke wandeltip? Laat het ons weten via het contactformulier en wie weet komt jouw wandeltip hier te staan.
Sneek=Meer
Bezig met laden