Het Sneekermeer

Snekermeer Sneek -plan route

Het Sneekermeer (Officieel en Fries: Snitser Mar) is een meer in de Nederlandse provincie Friesland, gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Terhorne (Terherne) en Goingarijp. Het is vooral bekend vanwege zijn grote populariteit bij watersporters en de Sneekweek.

Rondom het eiland kan worden aangemeerd in één van de jachthavens. Op het Starteiland zijn diverse voorzieningen aanwezig zoals een restaurant en een speeltuin. Het starteiland is alleen te bereiken via een pontje of met eigen bootvervoer, dat maakt het zo’n unieke plek in het hart van Friesland.

De pont vaart af en aan vanaf de opstapplaats aan 'het Kruiswater' vlakbij het Paviljoen Sneekermeer. U kunt de auto parkeren op het parkeerterrein van 'Het Pottenstrand', ong. 100 meter voor de pont links (afkomstig van Sneek). De pont vaart dagelijks van 08.00 - 02.00 uur in de Sneekweek (buiten de Sneekweek vaart de pont van 10.00 uur tot 22.00 uur) van en naar het Starteiland. Het kaartje(een retour) koopt u bij de kiosk.


Op en om het meer zijn watersportfaciliteiten aanwezig, zoals een speedbootbaan, enkele jachthavens en een starttoren voor zeilwedstrijden. Ook is er een restaurant, een speeltuin en een snackbar. Vanaf het Starteiland heeft u een prachtig zicht op de zeilwedstrijden en andere watersportactiviteiten op het Sneekermeer.