Tuinen en parken in Sneek

Sneek sneek

Wilhelminapark
Het Wilhelminapark in Sneek werd in 1898 aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het ziet er nog bijna helemaal zo uit als volgens het oorspronkelijke ontwerp van tuinarchitect Gerrit Lambertus Vlaskamp de bedoeling was. Daardoor werd het park in 1999 aangewezen als rijksmonument. Na het Vondelpark in Amsterdam is het Wilhelminapark in Sneek het tweede park in Nederland dat rijksbescherming geniet. Sinds 1949 is het Wilhelminapark eigendom van de gemeente.

Naast cultuurhistorische elementen en bijzondere bomen, vindt u er een speeltuin, een eendenvijver en een volière met (witte) pauwen, kippen, bijzondere eenden, kroonkraanvogels, maar ook hamsters, parkieten en konijnen. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin die centraal in het park ligt.

Adres: Bolswarderweg, Sneek

Rasterhoffpark
Het bosgebied langs de A7, aan de oostkant van de stad Sneek, heet Burgemeester Rasterhoffpark. Het park heeft een oppervlakte van ruim 30 ha. en ligt aan de zuidkant van Sneek. Het is ontstaan door de samenvoeging van het in de tachtiger jaren van de twintigste eeuw aangelegde Stadsbos (ook wel Woudvaartbos), een nieuwe inrichting van de voormalige huisvuilstortplaats en een oude zandafgraving.

Er zijn paden, bruggetjes en een grote vlonder (knuppelpad) aangebracht en er is parkmeubilair geplaatst. In het park is ook ruimte gecreëerd voor diverse uitnodigende speelvoorzieningen.

Adres: Alexanderstraat, Sneek

Burgemeester De Hooppark
In het Burgemeester De Hooppark bevinden zich een hertenkamp, wandelpaden, het zwembad It Rak en aangrenzend zijn er diverse jachthavens. Het noordelijke deel van het park bestaat uit een langgerekt wandelpad, terwijl het deel rondom het zwembad meer bebost is.

Adres: Burgemeester de Hooppark, Sneek

Zwettebos

Langs De Zwette aan de noordkant van Sneek richting Scharnegoutum kan een mooie wandeling worden gemaakt door het Zwettebos. Hier is een sportieve fitnessroute aangelegd en staan diverse bankjes die een prachtig uitzicht bieden.

Adres: Leeuwarderweg, Sneek