Baxkunst: Expositie De Noorse Romantiek & Keramiek Jolanda van de Grint

Singel 82 Sneek - website
Galerie Bax Kunst kondigt met trots de langverwachte tentoonstelling "De Noorse Romantiek" aan, verrijkt met de fascinerende saggar firing keramiek van kunstenares Jolanda van de Grint. De expositie belooft een meeslepende reis door tijd en verbeelding te zijn, waarin de bezoekers worden ondergedomp
  • wekelijks op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 22 juni 202410:00 - 17:00

De Noorse Romantiek
"De Noorse Romantiek" bij Galerie Bax Kunst belooft een betoverende ervaring te worden, waar kunstliefhebbers zich kunnen laten meevoeren door de tijdloze schoonheid van de natuur, cultuur, mythen en sagen.

Van 11 mei tot en met 22 juni 2024 verwelkomt Galerie Bax Kunst kunstliefhebbers en nieuwsgierigen om de werken van enkele zeer getalenteerde hedendaagse kunstenaars te ervaren. Naast de adembenemende landschappen en romantische taferelen geschilderd door Olga Bijzitter, Johan Gibcus, Janey Robertson en Greetje Teerink.

Saggar Firing
Naast de schilderijen zal deze expositie dus ook een verzameling saggar firing keramiek van Jolanda van de Grint presenteren. Saggar firing, een oude techniek die nog steeds wordt toegepast door hedendaagse keramisten, brengt een uniek karakter en diepte aan de keramische kunstwerken. Door de interactie tussen vuur en materialen ontstaan intrigerende patronen en kleureffecten, waardoor elk stuk een verhaal op zichzelf vertelt.

De combinatie van de poëtische landschappen van de Noorse Romantiek met de organische pracht van saggar firing keramiek creëert een harmonieus contrast en biedt een nieuwe manier om de natuur te ervaren, zowel in haar majestueuze grootsheid als in haar intieme details.

Online
Alle kunstwerken die worden tentoongesteld tijdens "De Noorse Romantiek" expositie, zijn niet alleen fysiek te bewonderen in de galerie, maar ook online beschikbaar op de website van Galerie Bax Kunst, baxkunst.nl. Hier kunnen bezoekers de werken bekijken en direct bestellen. Bovendien wordt vanaf zaterdag 11 mei een videotour van de expositie beschikbaar gesteld op het YouTube-kanaal van Galerie Bax Kunst.

Lees meer