Expositie: Ids & de eleminten

Kleinzand 16 Sneek - website
Al ruim 50 jaar is Ids Willemsma een van de bekendste Friese kunstenaars. Zijn monumentale staalconstructies staan verspreid over de hele provincie. Het Fries Scheepvaart Museum portretteert de kunstenaar uit Oosterwierum met een selectie van zijn werk.
  • zaterdag 13 juli t/m zondag 29 september10:00 - 17:00

Zijn tempeltje op de zeedijk bij Marrum werd onlangs verkozen tot ‘mooiste jonge monument’ in Friesland. Met zijn werk reageert de kunstenaar op zijn directe omgeving. Voor de plattelandsman Willemsma is dat vooral de natuur.

Bij alle zorgen om de teloorgang van landschap en biodiversiteit inspireert deze hem nog altijd. Als hij niet in zijn werkplaats staat, trekt hij eropuit met zijn zeilboot of racefiets. Of liever nog op de schaats, als er weer eens ijs ligt. Leven en werk zijn voor Ids Willemsma geen strijd tégen, maar mét de elementen.

In de tentoonstelling ‘Ids & de eleminten’ is een selectie kunstwerken te zien die nadrukkelijk verbonden zijn met de natuurelementen. Samen vormen ze een meerdelig zelfportret van ‘ús Ids’, die deze zomer zijn 75ste verjaardag viert.

Lees meer