Finale bands Kleine Prijs van Fryslân

Kerkgracht 8 Sneek - website
Op zaterdag 29 juni vindt de band finale van de Kleine Prijs van Fryslân plaats bij Het Bolwerk in Sneek. Tijdens het evenement strijden vier acts in dezelfde categorie om de winst. Het evenement start om 19:30 uur en is gratis toegankelijk.
  • zaterdag 29 junivanaf 19:30

Op zaterdag 29 juni vindt de band finale van de Kleine Prijs van Fryslân plaats bij Het Bolwerk in Sneek. Tijdens het evenement strijden vier acts in dezelfde categorie om de winst. Het evenement start om 19:30 uur en is gratis toegankelijk. Deze acts zie je in de finale schitteren:

Floor Bruystens
Floor Bruystens is een eigenzinnige artiest Met haar muziek probeert ze haar gedachten een plekje in het universum te geven. Samen met haar band mixt ze een dromerige, grootste bassound met experimentele drums. Met een mengelmoes van verschillende genres, dringt de muziek bij je binnen als een sleutel voor een gesloten deur. Voor liefhebbers van Laura Marling en Hayley Hendrickx. Laat je meeslepen door een originele sound die meereist op poëtische teksten.

Melissa Pander
Samen met haar band speelde Melissa in 2023 haar examenconcert, met voornamelijk eigen werk in het repertoire. Na haar afstuderen zagen zowel Melissa als haar bandleden potentie in de geschreven liedjes. De inspiratie van de teksten is gebaseerd op waargebeurde belevenissen. Inmiddels heeft de artiest haar eerste Nederlandse en haar eerste Friese single uitgebracht. Ze kan niet wachten om Friesland te veroveren met haar unieke stem en pakkende liedjes.

Jack Shit
Als je denkt aan countrymuziek, wat is dan het eerste wat je te binnen schiet? Exact! Whisky, koeien en John Deere tractors met een hint van banjo en trekzak. Jack Shit (Harm ”Farm” Jan de Boer) is een man die gevoerd is met zakken haver op D’Drive en balen hooi op de Academie voor Popcultuur. Samen met zijn knechten neemt hij je mee in de wondere wereld van countrymuziek. Ze brengen een mix van stijlen dat lijndanst tussen Elvis en good ol’ Willie Nelson. Van ballades tot countryrock, niks is te gek voor deze kornuiten. Laat je vervoeren in een exceptioneel muzikaal konvooi van de ene provincie naar de ander door een ensemble muzikanten die gezaaid zijn op het platteland en geoogst zijn in het pittoreske Leeuwarden.

Deafened to Death
Deafened to Death is een gloednieuwe hardcore band uit Leeuwarden. De groep maakt een mix van hardcore, punk en metal. Dit jaar brengen ze hun eerste plaat uit. Maak je klaar voor een toegankelijke en tegelijkertijd agressieve ervaring!

Gratis