KLeuR+ - Spetterende dans door een kleurrijke wereld (2+)

Westersingel 28 Sneek - website
Drup, spetter, klets. Een danseres beweegt zich door de ruimte. Niet in haar eentje, maar gevolgd door allerlei kleuren verf.
  • vrijdag 1 novembervanaf 14:30

Ze sluipt, rolt en draait over een papieren vloer en laat gekleurde sporen achter in rood, blauw, geel en groen. Langzaamaan ontstaat er een kleurrijk schilderij, niet alleen gemaakt met kwasten, handen en vingers, maar met het hele lichaam.
Is dansen tekenen in de lucht? De fysieke manier waarop kinderen tekenen, inspireerde Gaia Gonnelli tot het leggen van een verbinding tussen verven en tekenen en dansen.

Dansen kan gezien worden als een vorm van tekenen – waarbij de sporen van de dansers onzichtbaar blijven. Om de sporen van de beweging zichtbaar te maken, is het idee ontstaan dansen en verven te combineren. KLeuR+ sluit daarbij in vorm en inhoud aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, waarbij spontaniteit en verbeelding een centrale rol spelen.

Met DadoDans creëert choreograaf Gaia Gonnelli associatieve, intieme en prikkelende dansvoorstellingen voor kinderen vanaf 2 jaar.
In haar werk combineert Gaia dans met andere kunstdisciplines om jonge kinderen te inspireren om hun eigen verbeeldingskracht te gebruiken. Materialen en primaire elementen zoals vormen, kleuren en klanken spelen hierbij een centrale rol.