Open Huis: Weduwe Joustra en Fries Scheepvaart Museum

Kleinzand 16 Sneek
Op 22 juni is het feest aan het Kleinzand! Van 12.00 tot 17.00 uur houden De Weduwe Joustra en het Fries Scheepvaart Museum samen Open Huis. Je kunt in de productiehal zien hoe de Beerenburg wordt gemaakt en het museum is gratis toegankelijk.
  • zaterdag 22 juni12:00 - 17:00

In 1864 begon weduwe Anjenette Joustra-Reinders met het maken van Beerenburg aan het Kleinzand in Sneek. Nu, 160 jaar, later wordt op diezelfde plek en met dezelfde receptuur nog steeds  De Weduwe Joustra Beerenburg geproduceerd. Een belangrijk moment om bij stil te staan, en dat doet Weduwe Joustra samen met het museum en ondernemers uit de stad.

Wist je dat Beerenburg van oudsher een schippersdrankje is? Aan de Bothniakade kun je de skûtsjes Dankbaarheid en De Sneker Pan bekijken en de bemanning ontmoeten. Stadsgidsen van het museum verzorgen mini-rondleidinkjes over de historie van de bedrijvigheid aan het Kleinzand, en je kunt een klein rondje over de grachten varen. Emiel van De Hûnekop maakt muziek en natuurlijk is er genoeg te eten en te drinken. Dus kom op 22 juni naar het Kleinzand en vier de verjaardag van de Weduwe met ons mee!

Het museum stelt de deuren niet alleen open om je kennis te laten maken met de collectie, maar ook zodat je kunt komen sfeerproeven. Wie weet is vrijwilligerswerk bij het museum wel iets voor jou?!