Tsjerkepaad

Sneek - website
Inmiddels hebben 250 kerken zich weer opgegeven voor Tsjerkepaad, de openstelling van kerken in Fryslân op zaterdagmiddagen in de zomermaanden. De deelnemende kerken staan vermeld op de website van Tsjerkepaad
  • wekelijks op zaterdag vanaf 6 juli 2024 tot en met 14 september 202413:30 - 17:00

Veel kerken doen weer mee met Tsjerkepaad.

Wat is er mooier dan het bezoeken van een oud kerkje in Friesland? Nergens zijn er zoveel kerken als in Fryslân! Tijdens Tsjerkepaad zijn gedurende de zomer ongeveer 250 Friese kerken vrij toegankelijk. Gastvrije vrijwilligers zijn beschikbaar om uitleg te geven. De kerken zijn open voor iedereen die erfgoed, kunst, stilte, ontmoetingen, rust of meditatie waardeert!

​Tsjerkepaad 2024 is van 6 juli t/m 14 september op de zaterdagen van 13.30 tot 17.00 uur. Het jaarthema is "Rondjes om de Kerken".  Kijk voor u op pad gaat altijd even bij overzicht kerken of ook de gebouwen die u wilt bezoeken open zijn. Soms valt er namelijk een middag uit, bijvoorbeeld vanwege een uitvaart- of huwelijksdienst. Bij iedere kerk staat ook vermeld of er extra activiteiten zijn, bijvoorbeeld muziek, een expositie of een lezing.

Op de zaterdagen daarvoor zijn de kerken geopend. Actuele berichtgeving en overig nieuws zijn te vinden op de website www.tsjerkepaad.nl.

Lees meer