UITfestival WVF | Sneek

Westersingel 29 Sneek - website
Dit jaar worden er diverse activiteiten in het kader van het UITfestival WVF | Sneek georganiseerd tussen 13 september en 21 september.
  • vrijdag 13 september t/m zaterdag 21 september

Sneek bruist van de activiteiten! Dit jaar worden er diverse activiteiten in het kader van het UITfestival WVF | Sneek georganiseerd tussen 13 september en 21 september. 

Tijdens het UITfestival WVF | Sneek zal er een aanbod zijn van open lessen van culturele aanbieders, exposities, live optredens en aanbod van reeds bestaande activiteiten in Sneek. We sluiten het festival feestelijk af! Het volledige programma voor het UITfestival van Sneek volgt zsm.  Beleef de cultuur in Sneek. we staan klaar om je te vermaken en inspireren!

UITFESTIVAL 2024

Van 13 t/m 21 september staan de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest-Fryslân in het teken van cultuur tijdens het UITfestival Waterland van Friesland. In verschillende dorpen en steden binnen de gemeenten wordt het culturele seizoen 2024/2025 feestelijk afgetrapt. Op 31 augustus wordt het UITfestival afgetrapt in Koudum.

Deze editie is het UITfestival voor het eerst niet op één specifieke datum, maar organiseert elke stad of dorp binnen de periode van 13 t/m 21 september een cultureel festival. Op deze manier is er meer de mogelijkheid om het culturele aanbod op meerdere plekken te ontdekken.

Met het UITfestival kunnen alle culturele verenigingen en cultuurmakers binnen de regio het culturele seizoen aftrappen en laten zien wat ze in huis hebben. Te denken valt aan koren, muziekkorpsen, kunstenaars, bands, comedians, straattheater, toneelverenigingen, podia, historische verenigingen etc.

Tijdens deze momenten kan het publiek gratis ervaren wat er op het gebied van kunst en cultuur in de regio te beleven is. Het is de perfecte plek voor het publiek om informatie te krijgen over het aanbod binnen de kunst- en culturele sector. Naast gevestigde culturele instellingen is er ook plek voor kleinere initiatieven en amateurverenigingen om zich te presenteren.

Lees meer over het UITfestival in Sneek