Sneek = meer

Sneek is een bruisende watersportstad in Zuidwest Friesland, maar Sneek is meer! Naast watersport en het Sneekermeer heeft Sneek nog veel meer te bieden. De stad is rijk bedeeld met monumenten en oude stadsgezichten, heeft diverse musea, een gezellig en gevarieerd winkelcentrum en is rijk aan terrassen, cafés en restaurants. U kunt een dagje Sneek op vele manieren beleven. Via een stadswandeling, via een stadsrondvaart, per fiets u zegt het maar. Ook voor jong en oud is Sneek is er genoeg te doen.

Ontdek Sneek per wandeltocht op je telefoon met de IZI.TRAVEL CITYTOUR van Sneek

IZI.TRAVEL is een gratis app waarmee je een nieuwe wereld ontdekt van audiogidsen voor stadstours in de hele wereld. Sneek is meer heeft ook zo'n tour gemaakt in Nederlands, Engels of Duits. Download de app en maak je eigen rondwandeling door Sneek. Natuurlijk kun je ook een wandeling doen onder leiding van een stadsgids, via reservering bij het Fries Scheepvaart Museum!

Meer tours in Sneek en regio of bekijk de uitleg hier.

Beleef Sneek in 3D op je telefoon

Sinds kort is de Mear Fryslan app gelanceerd. Met deze augmented reality app combineert het echte leven met het virtuele. Er zijn tours beschikbaar in de elf steden van Friesland. In de Sneek tour word je bij de Waterpoort welkom geheten door de poortwachter die daar vroeger woonde (hij lustte wel een slokje) en voor Theater Sneek vertolken vijf danseressen een prachtige spitzendans en bij de Weduwe vertelt deze haar verhaal. Beleef deze Sneek tour, leuk voor toeristen maar ook zeker voor inwoners van Sneek en Zuidwest Friesland!

Sneek op Zoover

Zoover is de site voor vakantie beoordelingen voor en door reizigers en Sneek in Zuidwest Friesland wordt door bezoekers van deze site beoordeeld Sneek met een 8,8 uit 10, op basis van 139 reviews. Verder worden er heel veel foto's van een dagje uit of een vakantie in Sneek getoond. Kijk en oordeel zelf!

Sneek Magazine

Het Sneek Magazine 'Sneek = Meer (Sneek is Meer)' is hét toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken.  Lees het magazine online!

Stadswandeling of stadsgids:

beleef Sneek via de achtergrondverhalen

Met een stadswandeling of stadsgids kun je Sneek via de achtergrondverhalen bij de bezienswaardigheden ontdek je de stad op een bijzondere manier. Ook zijn er gidsen die met een groep bezoekers meegaan in regio Zuidwest Friesland of zelfs door de provincie Friesland.