Leve het Water in Sneek
Leve het Water in Sneek

Leve het Water in Sneek, watersportstad Friesland

Wil je Friesland en Sneek echt beleven? Ga dan het water op!

In het hoogseizoen is het Sneekermeer bontgekleurd van de vele motor- en zeilboten. In watersportcentrum Sneek is heel veel mogelijk. Bijna alles wat vaart wordt in Sneek verhuurd. Het aanbod van de verhuurbedrijven is zeer ruim en gevarieerd. Voor de beginnende, de zeer gevorderde of de actieve watersporter, maar ook voor de rustzoeker die heerlijk ontspannen tochtjes wil maken.

Het watersportseizoen opent in Sudwest fryslan op 27 maart dat betekent dat de bruggen weer draaien en er weer walstroom is.

Watersportboulevard It Ges

Om het de watersporter gemakkelijker te maken, is langs de Houkesloot in Sneek een bedrijvenpark aangelegd, genaamd Watersportboulevard It Ges, waar alle mogelijke watersportbedrijven bijeen zijn gebracht. De watersportliefhebber vindt hier overzichtelijk en dicht bij elkaar werkelijk alles wat hij zoekt op watersportgebied. Meer dan vijftig bedrijven hebben hier hun deuren geopend en staan klaar om u te ontvangen.

Bedrijven en andere handige links

Opening watersportseizoen

Vanaf eind maart worden de bruggen bediend en is er weer walstroom langs de kades. Het watersportseizoen loopt t/m eind oktober.

Watersportbedrijven

Boot huren in Sneek, Elfstedentocht stad van Friesland

In watersportcentrum Sneek is alles mogelijk! Van sportief zeilen met een open zeilboot op de Friese meren tot fluisterstil door de stadsgrachten varen met een electrisch bootje. Watersport is voor iedereen geschikt. In Sneek huur je boten in alle soorten en maten en prijsklassen, voor beginners of gevorderden. Of boek eens een rondvaart Friesland en beleef (een deel) van de Elfstedentocht bij één van de rondvaartbedrijven. En wat denk je van de nieuwe waterskibaan bij recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek! En wat te denken van het nieuwe aquafunpark dat eind mei 2022 geopend wordt! Ook zijn er meerdere aanbieders waarbij je kunt flyboarden, bijvoorbeeld in de Sneekweek! Lekker vissen tijdens je vakantie dat kan in en om Sneek. Sneek is niet voor niets het watersportcentrum van Friesland. Hier ben je ook aan het juiste adres voor de ultieme visvakantie in Friesland. Wat je ook gaat doen, we wensen je veel watersportplezier!

Sneek = (Sneeker)meer
Sneek = (Sneeker)meer