Sneeker-waterpoort-foto-1620x1080.jpgNieuwe digitale welkomstborden Sneek.jpg2018-05-09 Overdag Sfeer  27.jpgsneekmagazine_.jpgHeader skûtsje.jpgHeader Sneekweek zeilen.jpgWinkelen_in_Sneek (copyright Sneek Promotion.JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (178).JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (274).JPGHeader Waterpoort.jpg

Stichting Sneek Promotion

Stichting Sneek Promotion houdt zich bezig met het promoten van Sneek in de breedste zin van het woord en het coördineren, organiseren en stimuleren van festiviteiten in Sneek, met als doel om meer bezoekers te trekken.

 

Evenementenkalender Sneek

Stichting Sneek Promotion initieert evenementen binnen de partijen die in Sneek Promotion vertegenwoordigd zijn e/o derden die evenementen aanmelden bij Sneek Promotion, met als doel een afwisselende evenementenkalender te realiseren door het gehele jaar heen. 

 

Digitale welkomstborden Sneek 

Sneek Promotion voert het beheer op de informatie op de digitale welkomstborden van Sneek uit. De borden staan langs de 4 grote invalswegen en 2 waterwegen van Sneek en worden gebruikt om bezoekers en inwoners van Sneek te informeren over de grotere (publieks)evenementen in Sneek.

Organisatoren van evenementen kunnen ook de mogelijkheid tot publicatie op de digitale welkomstborden van Sneek inzetten voor een kleine vergoeding van € 150,- per week voor 6 borden. De vermelding moet voldoen aan een aantal voorwaarden, met als belangrijkste dat de borden uitsluitend ingezet mogen worden voor vermelding van activiteiten in Sneek die van algemeen nut zijn. Via de contactpagina of email kunt u een aanvraagformulier indienen. 

 

Evenement organiseren

Wilt u zelf een evenement organiseren? Als u zelf een evenement organiseert, kunt u terecht bij de evenementencoördinator van Sneek Promotion. De evenementencoördinator dient als een ondersteuning bij vergunning, financiële bijdragen, e.d. van evenementenorganisaties/-verenigingen. Vragen die spelen, zijn bijvoorbeeld:

 • Wanneer is de beste periode om mijn evenement te organiseren?
 • Waarmee moet ik rekening houden tijdens de organisatie van mijn evenement?
 • Kan Sneek Promotion bijdragen in mijn evenement (afhankelijk van richtlijnen)?
 • Welke mogelijkheden heb ik om mijn evenement te promoten?
 • Kan Sneek Promotion mij ondersteuning bieden in de promotie van mij evenement? Sneek Promotion zet oa de volgende promotiemiddelen om evenementen in Sneek te promoten:
  • Sneek.nl / uitagenda
   (gezamenlijke evenementendatabase met Friesland.nl en Waterland van Friesland)
  • Sneek Magazine
  • Advertenties
  • Redactionele input in diverse uitgaven
  • Zcard/plattegronden Sneek 
  • Social media kanalen

Wil je een evenement in Sneek organiseren? Neem dan zeker contact op!

 

Vrijwilligers gezocht

Ben jij een betrokken Sneker, die graag wat voor onze mooie stad wil betekenen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger van Sneek Promotion! 

Wij zijn op zoek naar meerdere personen die kunnen helpen op verschillende vlakken:

 • Het gehele jaar door hebben we diverse leuke publieksevenementen waar we handjes bij nodig hebben. Wil je ondersteunen bij de evenementen van Sneek / Sneekismeer? Meld je aan! 
 • Het rondbrengen posters/flyers van de evenementen bij horecazaken en winkels in Sneek 
 • Paar keer per jaar verspreiden van magazines, plattegronden en (evenementen)flyers bij hotels, campings en bootverhuurbedrijven in Sneek en omgeving (ca. 15 km van Sneek)
 • In het zomerseizoen een paar keer per week langs de boottoeristen langs de kades e.o. campings in Sneek met Sneek Magazines of welkomsttasjes Sneek, ook te verdelen over meerdere vrijwilligers. 

 

Nieuws

Het laatste nieuws vindt u op de facebookpagina of op de instagrampagina

 

 

GEGEVENS 

Organisatoren van evenementen kunnen met alle vragen bij de evenementencoördinator terecht via email of het contactformulier

Stichting Sneek Promotion
Petra Miedema, evenementencoördinator
Zwarteweg 4a
8603 AA Sneek
T 06-11514600
info@sneekpromotion.nl
I www.sneek.nl
NL49RABO014.37.60.351
KvK 41003043

 

Dagelijks bestuur Sneek Promotion

Jetske Schouten, voorzitter (a.i.)
Gerd van Os, penningmeester
Gert Veldhuis, secretaris
Vacature: algemeen bestuurslid DB 
Vacature: penningmeester 2022
 

Algemeen bestuur Sneek Promotion

Stichting Uit in Sneek, Johannes Klaversma
Vereniging Ondernemend Sneek, Eldad Lasker
VOS, werkgroep binnenstad, Jan Gerbrand Krol 
It Ges, Dirkje Jansma
KWS, Natasja Kesteloo
Sneker Muziekfederatie, Bennie Hoogstra

 

Waterpoorters

Sinds 19 juli 1974 werden op initiatief van de Stichting Sneek Promotion voor de eerste keer personen, die zich verdienstelijke hebben gemaakt voor Sneek, benoemd tot Waterpoorter. Sindsdien worden ieder jaar een aantal Snekers gehuldigd die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de gemeente. De Waterpoorters ontvangen bij hun benoeming een Waterpoortspeld en een oorkonde. Wilt u iemand aandragen hiervoor, dan kunt u naam, motivatie en vrijwillige werkzaamheden doorgeven via het contactformulier. Sneek Promotion zal deze voordracht doorgeven aan de Commissie Waterpoorters die op onderzoek gaat of persoon in aanmerking komt. Lees verder...

 

Disclaimer 

In deze disclaimer leest u onder welk voorbehoud wij de informatie op onze website aan u aanbieden. Sneek Promotion streeft naar een zo actueel mogelijke website. Mocht ondanks deze inspanningen de informatie van of de inhoud op deze website onvolledig en of onjuist zijn, dan kunnen wij daarvoor geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Indien u onjuistheden aantreft kunt u dit aan ons doorgeven via het contactformulier. Wij zullen dit dan zo spoedig mogelijk herstellen. 

 

Bezig met laden