Stadswandeling & stadsgidsen

Stadswandeling Sneek

U kunt met een groep vanaf 10 personen een stadswandeling maken onder begeleiding van een ervaren stadsgids. De stadswandeling is op basis van reservering via het Fries Scheepvaart Museum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 5,50 euro per persoon (minimaal 4 personen). Het is mogelijk om de beroemde waterpoort in Sneek te bezichtigen(op aanvraag). Eventueel kan de stadswandeling gecombineerd worden met een bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum. Ook een combinatie met beerenburg distilleerderij Weduwe Joustra behoort tot de mogelijkheden.
Meer informatie: Fries Scheepvaart Museum.

Friesland op Maat levert ook stadswandelingen met gids. Naast stadswandelingen in Sneek is verschillende talen is het tevens mogelijk om met uw groep vanuit Sneek met een gids de omgeving te bekijken met de bus, boot of op de fiets. Meer info via Friesland op Maat

Online stadswandeling

Mocht er op geen stadsgids (meer) beschikbaar zijn of de reserveringstijd is te kort, dan kun je altijd een stadswandeling doen die op de site staat. Er zijn diverse routes beschikbaar.

Stadswandeling per app

Stel je voor... je loopt door Sneek met je smartphone en wanneer je in de buurt komt van de Waterpoort duikt poortwachter Symen Douwes op die je mee terugneemt in de tijd. Of de Weduwe Joustra vertelt haar verhaal hoe zij haar Beerenburgdestilleerdij is gestart. Dat kan in de gratis Mear Fryslan app. Ook zijn er diverse stadswandelingen in Sneek beschikbaar in meerdere talen via de IZI.Travel app.

Meer wandeltips

Sneek staat ook bekend om zijn vele parken en groene plekjes. Maak een wandeling door het prachtige stadspark of verken de omliggende natuurgebieden, zoals het Rasterhoffpark of het Wilhelminapark. Adem de frisse lucht in terwijl je langs groene weiden en schilderachtige waterwegen loopt. Ontdek tijdens je wandeling ook de lokale cultuur en ambachten van Sneek. 

Voor meer wandeltips lees je verder op de wandelpagina.

Groepsarrangementen

In Sneek kun je meerdere groepsarrangementen doen! Kom je met een groep naar Sneek dan vind je hier mogelijkheden voor wijn/bier proeverijen en of watersportarrangementen.