Stadswandeling & stadsgidsen

Stadswandeling Sneek

U kunt met een groep vanaf 10 personen een stadswandeling maken onder begeleiding van een ervaren stadsgids. De stadswandeling is op basis van reservering via het Fries Scheepvaart Museum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 5,50 euro per persoon (minimaal 4 personen). Het is mogelijk om de beroemde waterpoort in Sneek te bezichtigen(op aanvraag). Eventueel kan de stadswandeling gecombineerd worden met een bezoek aan het Fries Scheepvaart Museum. Ook een combinatie met beerenburg distilleerderij Weduwe Joustra behoort tot de mogelijkheden.  Voor meer informatie verwijzen we u naar het Fries Scheepvaart Museum.

Online stadswandeling

Stel er is geen stadsgids beschikbaar of u de reserveringstijd is te kort, dan kun u ook altijd een online stadswandeling doen. Er zijn diverse routes beschikbaar.

Stadswandeling per app

Stel je voor... je loopt door Sneek met je smartphone en wanneer je in de buurt komt van de Waterpoort duikt poortwachter Symen Douwes op die je mee terugneemt in de tijd. Of de Weduwe Joustra vertelt haar verhaal hoe zij haar Beerenburgdestilleerdij is gestart. Dat kan in de gratis Mear Fryslan app. Ook zijn er diverse stadswandelingen in Sneek beschikbaar in meerdere talen via de IZI.Travel app.

Gidsen in de stad Sneek, regio Zuidwest Friesland, provincie Friesland

Friesland op Maat beschikt over gekwalificeerde gidsen die uw gezelschap deskundig begeleiden door de stad Sneek, regio Zuidwest Friesland en provincie Friesland. 

Frisian Guide Agency, onderdeel van Friesland op Maat, biedt gidsdiensten aan in heel Friesland. De gidsen van Frisian Guide Agency treden graag op als gastheer of -vrouw voor u en uw gasten in de door u gewenste taal. Zij verzorgen stadswandelingen in alle elf Friese steden, begeleiden een bustour of gaan mee op een rondvaartboot, om u alles over Friesland te vertellen.

Meer wandeltips

Voor meer wandeltips lees je verder op de wandelpagina.

Groepsarrangementen

In Sneek kun je meerdere groepsarrangementen doen! Kom je met een groep naar Sneek dan vind je hier mogelijkheden voor wijn/bier proeverijen en of watersportarrangementen.