Sneek autoluw

Met ingang van 1 januari 2024 is de gemeente Súdwest-Fryslân gestart met een proef 'autoluwe binnenstad'. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn bepaalde straten (deels) gestremd. In de folder 'Gastvrij Sneek van de gemeente Sudwest Fryslan vind je alle informatie! 

Parkeren in Sneek

Parkeerbeleid Sneek

Het parkeerbeleid is miv 2024 aangepast!

 

Hoofdlijnen parkeerbeleid:

Parkeertarieven in Sneek, gemeente Súdwest-Fryslân

Parkeren in Sneek is het eerste half uur gratis.

Vanaf een half uur tot twee uur is het tarief € 0,96 per half uur (m.u.v. Boschpleingarage en Normandiagarage); Daarna is het tarief € 1,44 per half uur;
Op maandag t/m zaterdag van 9.00 - 21.00 uur en op zon- en feestdagen van 13.00 - 21.00 uur betaald parkeren.

In de volgende parkeergarages is parkeren de eerste 24 uur gratis. Na 24 uur geldt het tarief van € 1,44 per half uur:

  • Boschpleingarage
  • Normandiagarage

Gratis parkeren kan ook op een deel van het Veemarktterrein en de Bolswarderpoort en op het parkeerterrein aan de Kanaalstraat bij het station. Lees meer op de site van de gemeente Súdwest-Fryslân. 

De binnenstad van Sneek bruist van energie en activiteit

Gratis parkeren op loopafstand van het centrum & gratis shuttlevervoer in de zomermaanden

De autoluwe binnenstad houdt de gemoederen in Sneek al even bezig en was zelfs in de avondshow van Arjen Lubach: "Een autoluwe binnenstad: veel gemeenten willen het. Maar is moeilijker dan het lijkt. En dat terwijl het superveel voordelen heeft voor de veiligheid en gezondheid".
 
In Sneek kun je gratis parkeren op loopafstand van het centrum en tijdens de zomermaanden rijdt er zelfs een electrische shuttlebus, waar je gratis op kunt stappen.
En.... hoewel Sneek (deels) autoluw is, betekent dit niet dat er niets te beleven valt! Integendeel! De binnenstad van Sneek bruist van energie en activiteit! Geniet van gezellige terrasjes, ontdek unieke boetiekjes en proef de lokale smaken in sfeervolle restaurants of bezoek een museum. En wat te denken van alle evenementen! En voor fietsers, voetgangers & watersporters is het verkennen van onze stad (of het Sneekermeer) een waar genot voor alle zintuigen.
Kijk op deze site voor alle (uitgaans)tips en wandel, fiets & vaarroutes in Sneek en de omgeving van Zuidwest Friesland.