Elfmeren vaarroute Noord

Elfmeren vaarroute Noord

De Elfmeren vaarroute is een prachtige vaarroute via de elfmeren in Friesland. De elfmerenroute is in deze  route opgesplitst in een vaarroute Zuid en een vaarroute Noord, beide ongeveer 85 kilometer lang. De vaarroute Noord loopt van Sneek, via het Sneekermeer, Goingarypsterpoelen, Terkaplsterpoelen en dan via Akkrum naar de Wijde Ee, Sannemar (Eernewoude), Veenhoop, Bergummermeer en voert via het Pikmeer weer terug naar het Sneekermeer en je kunt dan weer eindigen in Sneek. 

Elfmeren vaarroute Zuid

Lees hier verder voor de Elfmeren vaarroute Zuid.
 

Electrisch vaarroute 

Deze vaarroute is gemaakt in samenwerking met de SEFFF en is ook zeer geschikt om te bevaren met een electrische vaartuig. Langs de route bevinden zich diverse oplaadpunten.

Sefff: Stimuleren elektrisch & fossielvrij varen in de Provinsje Fryslân

Om een elektrische boot op te laden, is het niet nodig om een speciaal oplaadstation te vinden zoals bij een elektrische auto. Havens en openbare aanlegplaatsen faciliteren het opladen van de boot. Per plaats verschilt de betaling. Het is handig om wat contant geld (muntjes) voorhanden te hebben. 

 

Elfmeren fietsroute

De Elfmerenroute is bekend geworden via de elfmerentocht fietstocht. Deze tocht staat sinds 1953 garant voor een sportieve dag uit, met een prachtige route langs de Friese meren door idyllisch landschap. Een fietstocht die in meerdere afstanden afgelegd kan worden (50,100 en 150 km). 

 

START
1

Waterpoort

Centrum
2

Electrische laadpaal aan het water Sneek Waterpoortsgracht

Waterpoortsgracht
3

Sneekermeer, Starteiland

Kolmeerlan
4

(vogel)uitkijkpunt Potten Sneekermeer

Paviljoenwei
5

Kameleondorp Terherne

Koailàn 2
6

Nationaal Park De Alde Feanen

Koaidyk 8a
7

Electrische laadpaal aan het water Burgum

Damsingel
8

Bergumermeer

Solcamastraat 30
9

Electrische laadpaal aan het water Goingaryp

Goingaryp 2
10

Klokkenstoel Goingarijp

It Hôf
FINISH