Theater Sneek (avond)

Westersingel Sneek

De toneeltoren van Theater Sneek iedere avond verlicht in alle kleuren van de regenboog. De organisatie wil hiermee een hoopgevende boodschap uitstralen in donkere dagen en tegelijk onderstrepen dat het theater er is voor iedereen.

Normaal schijnt het lichtbaken van 23 meter vier tot vijf keer per week tijdens voorstellingen. De kleur van het licht komt overeen met het genre van de avond. Zo staat rood voor toneel en groen voor cabaret. Door de coronacrisis wordt er echter sinds maart 2020 bijna niet meer gespeeld. Daarmee zijn de lichten avond na avond gedoofd.

De verlichte toren is voor velen onderdeel van het Sneker stadsgezicht bij nacht. Vanuit verschillende hoeken hebben inwoners aangegeven dat de toren er, in de sowieso al korte winterdagen, somber uitziet. Er kwamen diverse verzoeken binnen om de lichten toch aan te doen, als een teken van hoop in coronatijd.

De toren wordt dagelijks na zonsondergang tot 23:59.59 uur verlicht. Zodra er weer theatervoorstellingen mogelijk zijn, gaan de lichten als vanouds dienen als genreaanduiding.