Rondje Sneekermeer (42,5 km)

Sneek en de omgeving van Zuidwest Friesland is uitermate geschikt om per (elektrische) fiets te verkennen. Zo voert de fietstocht Rondje Sneekermeer langs het water waar zomers de zeilwedstrijden van de Sneekweek plaatsvinden. Deze prachtige route geeft een prachtig zicht op het Sneekermeer en is met 42,5 kilometer heel goed te doen op een zomerse middag. Deze fietstocht start in Sneek, bijvoorbeeld bij het Fries Scheepvaart Museum aan het Kleinzand in Sneek. 

Tip
Sla bij de afslag Sneekermeer en De Potten even rechtsaf en wijk af even van de route. Stap even af bij recreatiegebied De Potten en bezoek de Waterskibaan. Aan het eind van de weg vertrekt de pont naar het Starteiland, bekend om de vele zeilactiviteiten die daar plaatsvinden. In de zomer is het leuk om even met de pont over te steken en een kopje koffie te drinken op het terras van het Foarûnder. 

Bij de Oude Schouw in het dorpje Akkrum steekt u het Prinses Margrietkanaal over. Het Prinses Margrietkanaal is één van de drukste vaarwegen in Friesland voor zowel de recreatie als de beroepsvaart. Schepen van 1000 ton zijn geen uitzondering en als u geluk hebt passeert een duw combinatie met een indrukwekkende lengte.   

Natuurlijk kun je de route ook in tegengestelde richting fietsen. In dat geval fiets je eerst richting Oppenhuizen naar Joure, Terherne, en dan weer naar Sneek. 

START
1

Fries Scheepvaartmuseum Sneek

Kleinzand
2

Sneekermeer, Starteiland

Kolmeerlan
3

Kameleondorp Terherne

Koailàn 2
4

Akkrum

Ljouwerterdyk 26
5

Klokkenstoel Goingarijp

It Hôf
6

Museum Joure

Museumstraat 2
7

De Trije Bruorren van Oppenhuizen

Forbiningswei, Oppenhuizen
FINISH