Het Houten Huis - TERECHT (12+)

Westersingel 28 Sneek - website
Luister naar wat ik te zeggen heb.Wil je wel luisteren naar wat ik te zeggen heb?Wil je wel luisteren, ben je wel echt geïnteresseerd om naar mij te luisteren?of Wil jij gewoon je systeem invullen met de oordelen die je over mij hebt,over mijn afkomst of over mijn persoon, of over wat ik heb ged
  • zaterdag 30 novembervanaf 20:15

In een kerk bevindt zich een absurde rechtbank. Hier worstelen rechters, verdachten,
slachtoffers en experts om hun menselijkheid te behouden. Rituelen en regels moeten orde scheppen in de chaos. Ondertussen ziet het publiek het onderscheid tussen de betrokkenen steeds verder vervagen.

TERECHT is een eigenzinnige mix van dans, livemuziek en tekst. Een voorstelling gebaseerd op moedige, tragische en hoopgevende verhalen van mensen die zoeken naar een manier om wat kapot is, nieuwe waarde te geven.
Theatermaker Maarten Smit van Wabi Sabi Theater interviewde hiervoor verschillende mensen (van daders tot gevangenisdirecteur) over ons strafrechtssysteem. Hij vroeg hen naar de impact van proces, straf, detentie en de terugkeer in de samenleving. TERECHT is een wervelende weergave van zijn bevindingen.