The Casualties

Kerkgracht 8 Sneek - website
Zaterdag 15 juni speelt The Casualties bij Poppodium Bolwerk.
  • zaterdag 15 junivanaf 21:30

Zaterdag 15 juni speelt The Casualties bij Poppodium Bolwerk. 

The Casualties zijn de stem van de rechtelozen, de gedesillusioneerden en de bezitlozen van deze planeet. Deze straatvechters zijn nog steeds boos en houden nog steeds het hart en de geest van punk levend.

Dit was altijd al het doel van The Casualties sinds zanger Jorge Herrera samen met tweede zanger Colin de band in 1990 oprichtte. Afkomstig uit New York City, werden ze geïnspireerd door vroege straatpunkers zoals The Exploited, Sex Pistols en Charged GBH. The Casualties slaagden erin deze stijl nieuw leven in te blazen met zowel hun harde muziek als hun visuals en brachten het naar een nieuw niveau. Nu is hun nieuwe album 'Chaos Sound' uitgebracht.

Punk is dood? The Casualties hebben zich nooit iets aangetrokken van die onzin. Opnieuw geven de New Yorkse veteranen stem aan de straat met drie vuisten vol verpletterende nummers. In een tijdperk van bezuinigingen, bedrijfsovernames van deze planeet en toenemende woede bruist 'Chaos Sound' van tegencultuurwoede, vertaald in energieke riffs, blaffende zang en een flinke dosis rock. The Casualties zijn het echte werk. Punk is niet dood. Met 'Chaos Sound' leveren ze het verpletterende bewijs van die stelling.

Lees meer