Sneek is Meer: Sneek barst van de leuke hotspots

Sneek = Meer: Sneek barst van de leuke hotspots

Sneek barst van de leuke hotspots. Er is zoveel te zien dat een dag al gauw te kort is. In het centrum word je omgeven door historie, leuke winkeltjes en sfeervolle terrasjes. De perfecte stad om je te vermaken

Rijke binnenstad

De binnenstad van Sneek is prachtig. Veel winkels zijn in eeuwenoude panden gesitueerd, zoals het pakhuis waarin de Handyman is gevestigd aan de Gedempte Pol. Aan de Marktstraat vind je ook het stadhuis en in de Kruizebroederstraat valt het C&A pand in neo-renaissance trant in het oog. Kijk vooral ook boven de etalages van winkels en laat je verbazen door de fantastische gevels die Sneek rijk is.

Tip: maak eens een prachtige stadswandeling door Sneek

Kleine winkeltjes

Sneek heeft naast de gerenommeerde winkelmerken ook een heel divers aanbod van individuele winkeltjes. Dat maakt winkelen in Sneek zo interessant! Let er vooral op dat je de kleine smalle straatjes niet overslaat, juist daar tref je de verborgen pareltjes.

Culinair Sneek

Dorst of trek gekregen? Aan het culinaire aanbod van Sneek ontkom je bijna niet. Restaurantjes en terrasjes genoeg. Het aanbod is divers, van tapas en proeverijen tot live cooking. De grootste terrassen vind je in het hart van de stad, zoals op de Marktstraat, Grootzand en het Schaapmarktplein. Lekker in de zon kijken naar de dagelijkse drukte van de stad. Aan de Sneker grachten vind je aan de Jousterkade of aan de Oosterkade fijne terrasjes. Beetje meer rust? Dan kun je buiten de stad ook nog leuke plekjes vinden zoals De Kajuit bij jachthaven de Domp of It Foarûnder op het Starteiland. Geen boot om op het Starteiland te komen? Geen probleem, want in de zomer vaart er iedere dag een pontje heen en weer.
tip: Kijk op Sneek.nl bij watersport om te zien welke boten je kunt huren

Cultureel aanbod

Vervelen hoef je je nooit in Sneek, want het cultureel aanbod is groot. Naast een poppodium en een theater is er ook een bioscoop en diverse musea. Het Fries Scheepvaart Museum vertelt de rijke historie van de stad en heeft wisselende exposities. Bovendien zijn er door het hele jaar heen vele evenementen in Sneek, zoals Sneker Filmwinter, Mar-athon Sneek, Cultureel Festival Ut Sneek, Mooi Sneek, Lekker Sneek, Sneeker Dweildag en natuurlijk de Sneekweek.

Vermaak rondom Sneek

In en rondom Sneek kun je je volop vermaken. Voor de watersporter zijn er talloze verhuurbedrijven waar je open zeilbootjes, zeiljachten, sloepen, motorkruisers of SUP-boarden kunt huren. Ook heeft Sneek een waterskibaan bij recreatiegebied De Potten. Bij dat recreatiegebied is het sowieso heerlijk vertoeven. Lekker pootjebaden op het strandje en kinderen kunnen er fijn spelen. Ook kun je (electrische) fietsen huren of echoppers in Sneek en de omgeving van het Sneekermeer.

Corona #Sneek
Ook tijdens de coronamaatregelen is er genoeg te doen in Sneek, alles op gepaste afstand. Kijk op Sneek.nl voor meer tips!

Sneek ontdekken per smartphone

IZI.TRAVEL CITYTOUR van Sneek

IZI.TRAVEL is een gratis app waarmee je een nieuwe wereld ontdekt van audiogidsen voor stadstours in de hele wereld. Sneek is meer heeft ook zo'n tour gemaakt in Nederlands, Engels of Duits. Download de app en maak je eigen rondwandeling door Sneek. Natuurlijk kun je ook een wandeling doen onder leiding van een stadsgids, via reservering bij het Fries Scheepvaart Museum!

Meer tours in Sneek en regio of bekijk de uitleg hier.

Beleef SNEEK via een augmented reality tour

Sinds kort is de Mear Fryslan app gelanceerd. Met deze augmented reality app combineert het echte leven met het virtuele. Er zijn tours beschikbaar in de elf steden van Friesland. In de Sneek tour word je bij de Waterpoort welkom geheten door de poortwachter die daar vroeger woonde (hij lustte wel een slokje) en voor Theater Sneek vertolken vijf danseressen een prachtige spitzendans en bij de Weduwe vertelt deze haar verhaal. Beleef deze Sneek tour, leuk voor toeristen maar ook zeker voor inwoners van Sneek en Zuidwest Friesland!

Sneek op Zoover

Zoover is de site voor vakantie beoordelingen voor en door reizigers en Sneek in Zuidwest Friesland wordt door bezoekers van deze site beoordeeld Sneek met een 8,8 uit 10, op basis van 139 reviews. Verder worden er heel veel foto's van een dagje uit of een vakantie in Sneek getoond. Kom naar Sneek en oordeel zelf!

Stadswandeling of stadsgids:

beleef Sneek via de achtergrondverhalen

Met een stadswandeling of stadgids kun je Sneek via de achtergrondverhalen bij de bezienswaardigheden ontdek je de stad op een bijzondere manier. Ook zijn er gidsen die met een groep bezoekers meegaan in regio Zuidwest Friesland of zelfs door de provincie Friesland.

Sneek Magazine

Het Sneek Magazine 'Sneek = Meer (Sneek is Meer)' is hét toeristisch inspiratiemagazine voor Sneek en omstreken.  Lees het magazine online!