Leve het Water in Sneek
Leve het Water in Sneek

Leve het Water in Sneek, watersportstad Friesland

Wil je Friesland en Sneek echt beleven? Ga dan het water op!

In het hoogseizoen is het Sneekermeer bontgekleurd van de vele motor- en zeilboten. In watersportcentrum Sneek is heel veel mogelijk. Bijna alles wat vaart wordt in Sneek verhuurd. Het aanbod van de verhuurbedrijven is zeer ruim en gevarieerd. Voor de beginnende, de zeer gevorderde of de actieve watersporter, maar ook voor de rustzoeker die heerlijk ontspannen tochtjes wil maken.

Watersportboulevard It Ges

Om het de watersporter gemakkelijker te maken, is langs de Houkesloot in Sneek een bedrijvenpark aangelegd, genaamd Watersportboulevard It Ges, waar alle mogelijke watersportbedrijven bijeen zijn gebracht. De watersportliefhebber vindt hier overzichtelijk en dicht bij elkaar werkelijk alles wat hij zoekt op watersportgebied. Meer dan vijftig bedrijven hebben hier hun deuren geopend en staan klaar om u te ontvangen.

Watersport tips

Slûpfeart

De Slûpfeart is de vaarverbinding tussen de Geau en de Wâldfeart en is geschikt voor kleinere boten. De vaarverbinding loopt parallel aan de A7. Denk om de zwemmers want kinderen zwemmen vaak langs het gras bij de Van Schouwenburg Straat. (foto: gemeente swf)
Sneek = (Sneeker)meer
Sneek = (Sneeker)meer

Vaarroutes