SNEEKWEEK 2021

Sneekweek

Sneekweek start op de eerste vrijdagavond voor de 1e zaterdag in augustus. Op vrijdagavond start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag t/m donderdag zijn de Sneekweek zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten en vele festiviteiten voor jong en oud. 

In het tweede weekend wordt een cultureel festival georganiseerd, die start op vrijdag met een meerdaags straat(theater)festival en sluit zondag af met een openlucht Rock Kerkdienst en Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht. 

De programmering van de Sneekweek 2021 is ivm de geldende coronamaatregelen nog onder voorbehoud en nog niet definitief. 

 

Evenementen in de spotlight

Vlootschouw

Vlootschouw
De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'.

Muziekpleinen

Muziekpleinen
Tijdens de Sneekweek zijn er meerdere muziekpleinen in het centrum van Sneek, met verschillende muziekgenres en live optredens: Marktstraat, Schaapmarktplein, Wijde Noorderhorne, maar ook bij heel veel cafés zijn er binnen en buiten live optredens. Tzt volgt hier het programma.

Sneekweekkermis

Sneekweekkermis
De Sneekweekkermis is van vrijdagavond t/m donderdag op het Martiniplein in Sneek tijdens de Sneekweek.

Sneekweek Kindermiddag

Sneekweek Kindermiddag
Tijdens de Sneekweek wordt ook aan de kinderen gedacht. Er worden feestelijke kindermiddagen georganiseeerd.

Hardzeildagbraderie

Hardzeildagbraderie
Op de woensdag - hardzeildag op het meer - wordt er door het hele centrum van Sneek een gezellige hardzeildagbraderie georganiseerd.

Cultureel slotweekend

Cultureel slotweekend
Het Slotweekend sluit af met een Straattheaterfestival en op zondag een openlucht Rock Kerkdienst op het water en het Sneekweek Grachtenconcert.
Sneek, meer dan 1 week
Bezig met laden