Sneekweek starteiland.jpgSneekweek_vlootschouw.JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (169).JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (274).JPG2015-08-07 Rubberboot race  (65).JPGSlotconcert zwaaien.JPG20120701jsportel007 - kopie.JPGKindermiddag Sneekweek (2).jpgyngling.jpgIloveFryslan.JPGStraattheaterdag_2017 - kopie.jpgSneekismeer_rubberbootrace_2017 - kopie.jpgSneekismeer_rockdienst_U2 - kopie.jpgRaboSneekweekSlotconcert2017 - kopie-(1).jpg

Sneekweek

De Sneekweek is van vrijdag 4 t/m zondag 13 augustus 2017. Op vrijdagavond 4 augustus vindt de opening plaats met de traditionele Vlootschouw Sneek.  Van zaterdag 5 augustus t/m donderdag 10 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en t/m zondag 13 augustus diverse festiviteiten in de stad. Op zondag 13 augustus eindigt de Sneekweek met een gratis toegankelijk slotconcert.

Opening Sneekweek met Vlootschouw Sneek

De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'. Terwijl u de vlootschouw, van alle meevarende klassen van de Sneekweek bekijkt, zullen enkele gezelschappen langs de gracht voor toepasselijke muziek zorgen. Aan het einde van de vlootschouw is er een groot vuurwerk. Tevens begint die avond de kermis. Voor het complete en actuele programma kunt u terecht op www.vlootschouwsneek.nl.

 

Waterpoort en boot van het jaar gratis geopend voor publiek 

Op vrijdagmiddag 4 augustus van 14.00 t/m 16.00 uur kunt u de boot van het jaar, de Poieszboot, gratis bezichtigen bij de Waterpoort in de Kolk. Breng meteen een bezoek aan de Waterpoort, het beeldmerk van Sneek, want deze is slechts een paar keer per jaar geopend voor publiek. 

 
Sneekweek Kindermiddag 

Op zaterdag 5 augustus wordt van 14.00 uur - 16.00 uur een feestelijke Sneekweek kindermiddag georganiseerd op het Schaapmarktplein met oa een spetterende kinderdisco. Deelname is gratis!

 
Sneekweek Zeilwedstrijden op het Sneekermeer

Tijdens de Sneekweek organiseert de KWS zeilwedstrijden in alle erkende klassen op het Sneekermeer. De Sneekweek is een evenement voor de hele familie. Er zijn vele voorbeelden van gezinnen waarvan alle leden zich hebben ingeschreven aan de zeilwedstrijden. Familie van deelnemers kunnen de wedstrijden volgen vanuit volgboten.Op de site van de KWS kunt u terecht voor alle zeilwedstrijden van de Sneekweek. En hoe komt u dan bij het Sneekermeer? De mogelijkheden zijn:  te voet, te fiets, te auto, te water of per bus!  

Sneek app
Voor informatie over de zeilwedstrijden stelt de KWS een gratis Sneekweek Zeilen app ter beschikking in the apple of android store. 


Muziekpleinen in de stad

In het centrum van Sneek is deze week een compleet muziekfestival gaande: vele muziekoptredens op muziekpleinen en terrassen met vele artiesten passeren de revue. Ook is het zondag Koopzondag, is er op woensag een hardzeildagbraderie en wordt er een speciale kindermiddag  georganiseerd, voor jong en oud, in de Sneekweek komt iedereen aan zijn trekken!
Voor een uitgebreid programma klikt u hier, of kijk je in de UITagenda of kunt u terecht op www.sneekweekgids.nl.

 

Sneekweek Rubberbootrace

Op zaterdag 12 augustus wordt de Rubberboot race door de grachten van Sneek georganiseerd, in 2 leeftijdscategorieën. Al peddelend in je rubberboot door de grachten van Sneek strijden voor leuke Sneekweekprijzen en natuurlijk de eer!

13.30 uur Start Rubberboot Kidsrace bij Waterpoort (t/m 14 jaar)
14.30 uur prijsuitreiking bij café Cheers
15.00 uur Start Rubberbootrace bij Waterpoort
16.00 uur prijsuitreiking bij café Cheers
 

Rock Kerkdienst mmv U2 Tribute

Op zondagmiddag 13 augustus zal op het drijvend podium van het Sneekweek Slotconcert een Rock Kerkdienst georganiseerd worden. Deze openbare gezamenlijke kerkdienst zal van 13.00 tot en met 14.30 uur gehouden worden met medewerking van U2 coverband en wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijk kerken in Sneek. De kerkdienst wordt opgezet met songs van de bekende Ierse popband U2 in plaats van de gebruikelijke kerkliederen. Deze worden gespeeld door de beste U2 tribute band van Nederland, waarvan de zanger enorme gelijkenis vertoond met de originele leadzanger Bono van U2. 

 

Sneekweek Slotconcert

Het Sneekweek Slotconcert is het slotevenement van een week vol  Sneekweek/activiteiten op zondag 13 augustus in de Looxmagracht. Het Sneekweek Slotconcert is als een soort ‘klein Prinsengrachtconcert’ , maar dan in de Looxmagracht op een drijvend ponton voor de Koninginnebrug. Het concert is gratis toegankelijk en in de gracht is ruimte voor meer dan 100 sloepen met publiek, dat van het concert kan genieten. Langs de kades van de Looxmagracht en de Prins Hendrikkade is daarbij ruimte voor nog eens honderden muziekliefhebbers.

Dit jaar zal er voorafgaand aan het Slotconcert door de gezamenlijke kerken in Sneek een openbare Rock Kerkdienst georganiseeerd wordend op hetzelfde podium waar later op de middag het slotconcert gehouden wordt. 

13.00 - 14.30 uur Openbare Kerkdienst / Rockdienst met U2 tribute op drijvend podium Looxmagracht
16.30 - 18.30 uur RABO Sneekweek Slotconcert op drijvend podium Looxmagracht.

 

Soulsonic Outdoor

Zondagmiddag 6 augustus 2017, in de prachtige tuin van Lokaal 55, vanaf een uur of twee tot de zon onder gaat; Soul Sonic Outdoor. Soul Sonic Outdoor is een minifestival waar Soul, Funk, Disco, HipHop en R&B classics centraal staan. Geen harde house maar lekker, onder het genot van good food & good drinks, ontspannen genieten. Leg met je bootje aan of wandel er vanuit de stad naar toe.
Enjoy the good life!  www.soulsonic.nl

 

Flyboarden & waterskiën

Voor jong en oud genoeg te doen in de Sneekweek! Zo kun je flyboarden bij meerdere aanbieders. Tijdens de Sneekweek is Sneek the place to be 'voor actie te water’ en om watersport in al haar facetten te beleven, zoals flyboarden, hoverboarden, jetpacken en waterskiën. Dit kun je doen bij oa H2O en Hydro Flight. Zij zijn het gehele zomerseizoen regelmatig in Sneek te vinden. Op recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek, vind je sinds deze zomer de Waterskibaan Sneek! Daarvoor heb je nu geen snelle boot meer nodig, maar vertoon je je skikunsten aan een electrische kabelbaan. Natuurlijk krijg je eerst uitleg en instructie. Het is niet alleen erg leuk om te doen, zeker ook leuk om naar te kijken. Vanaf het terras aan de waterskibaan kun je alle activiteiten volgen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

 

Sneekweekcamping

Naast de reeds aanwezige overnachtingsmogelijkheden in Sneek, stelt de gemeente Súdwest-Fryslân tijdens de Sneekweek een  speciale Sneekweekcamping in als extra overnachtingsvoorziening voor de vele bezoekers aan de stad.  De locatie ligt aan het Sneekermeer , op loopafstand van het Starteiland en met een rechtstreekse busverbinding naar de binnenstad van Sneek. 

 

#LOVEFRYSLAN letters tijdens de Sneekweek
maak een selfie en/of doe mee met de fotowedstrijd

Tijdens deze Sneekweek kun je er niet omheen. Vanaf zaterdag 5 augustus t/m zondag 12 augustus 2017 staan de ruim twee meter hoge rode hart en witte letters van LOVE FRYSLâN over een breedte van 12 meter aan de IJlsterkade prominent te prijken bij de Waterpoort.

Bezoekers aan Sneek kunnen hier een mooie selfie of foto bij maken met in de achtergrond de Waterpoort, het beeldmerk van Sneek, als herinnering aan hun bezoek aan de Sneekweek.

Fotowedstrijd

Mail je deze foto dan naar info@sneekpromotion.nl dan doe je mee aan de fotowedstrijd met leuke prijzen. Of tag je foto op facebook en instagram met de 2 tags #sneekismeer en#lovefryslan dan doe je automatisch via de digitale snelweg mee!
Het is mogelijk dat we de leukste foto's voor publicatiemogelijkheden gaan gebruiken, na jouw toestemming natuurlijk.

 

Bezig met laden