Sneekweek starteiland.jpgSneekweek_vlootschouw.JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (169).JPG2014-08-1 Opening Sneekweek (274).JPG2015-08-07 Rubberboot race (65).JPGSlotconcert zwaaien.JPG20120701jsportel007 - kopie.JPGKindermiddag Sneekweek (2).jpgyngling.jpgIloveFryslan.JPGSneekismeer_rubberbootrace_2017 - kopie.jpgSneekismeer_rockdienst_U2 - kopie.jpgSneekweek_plattegrond.jpgRaboSneekweekSlotconcert2017 - kopie-(1).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (13).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (20).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (45).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (70).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (80).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (92).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (93).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (96).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (26).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek (63).jpg20170805_102124.jpg20170805_101815.jpg

Sneekweek 2018

De Sneekweek 2018 is van vrijdag 3 t/m zondag 12 augustus 2018. Op vrijdagavond 3 augustus vindt de opening plaats met de traditionele Vlootschouw Sneek.  Van zaterdag 4 augustus t/m donderdag 9 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en t/m zondag 12 augustus diverse festiviteiten in de stad. Op zondag 12 augustus eindigt de Sneekweek met een gratis toegankelijk Sneekweek Slotconcert.

Opening Sneekweek met Vlootschouw Sneek

De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'. Terwijl u de vlootschouw, van alle meevarende klassen van de Sneekweek bekijkt, zullen enkele gezelschappen langs de gracht voor toepasselijke muziek zorgen. Aan het einde van de vlootschouw is er een groot vuurwerk. Tevens begint die avond de kermis. Voor het complete en actuele programma kunt u terecht op www.vlootschouwsneek.nl.

 

 

Waterpoort en boot van het jaar gratis geopend voor publiek 

Op vrijdagmiddag 3 augustus 2018 van 14.00 t/m 16.00 uur kunt u de boot van het jaar, gratis bezichtigen bij de Waterpoort in de Kolk. Breng meteen een bezoek aan de Waterpoort, het beeldmerk van Sneek, want deze is slechts een paar keer per jaar geopend voor publiek. 

 
Sneekweek Kindermiddag 

Tijdens de Sneekweek wordt er een feestelijke Sneekweek kindermiddag georganiseerd. Deelname is gratis!

 
Sneekweek Zeilwedstrijden op het Sneekermeer

Tijdens de Sneekweek organiseert de KWS zeilwedstrijden in alle erkende klassen op het Sneekermeer. De Sneekweek is een evenement voor de hele familie. Er zijn vele voorbeelden van gezinnen waarvan alle leden zich hebben ingeschreven aan de zeilwedstrijden. Familie van deelnemers kunnen de wedstrijden volgen vanuit volgboten.Op de site van de KWS kunt u terecht voor alle zeilwedstrijden van de Sneekweek. En hoe komt u dan bij het Sneekermeer? De mogelijkheden zijn:  te voet, te fiets, te auto, te water of per bus!  

Sneek app
Voor informatie over de zeilwedstrijden stelt de KWS een gratis Sneekweek Zeilen app ter beschikking in the apple of android store. 


Muziekpleinen in de stad

In het centrum van Sneek is deze week een compleet muziekfestival gaande: vele muziekoptredens op muziekpleinen en terrassen met vele artiesten passeren de revue. Ook is het zondag Koopzondag, is er op woensag een hardzeildagbraderie en wordt er een speciale kindermiddag  georganiseerd, voor jong en oud, in de Sneekweek komt iedereen aan zijn trekken!
Voor een uitgebreid programma kijk je in de UITagenda of kunt u terecht op www.sneekweekgids.nl.

 

Sneekweek Rubberbootrace

De Sneekweek Rubberbootrace wordt door de grachten van Sneek georganiseerd, in 2 leeftijdscategorieën. Al peddelend in je rubberboot door de grachten van Sneek strijden voor leuke Sneekweekprijzen en natuurlijk de eer!

13.30 uur Start Rubberboot Kidsrace bij Waterpoort (t/m 14 jaar)
14.30 uur prijsuitreiking bij café Cheers
15.00 uur Start Rubberbootrace bij Waterpoort
16.00 uur prijsuitreiking bij café Cheers
 

Rock Kerkdienst 

Op zondagmiddag 12 augustus zal op het drijvend podium van het Sneekweek Slotconcert een Rock Kerkdienst georganiseerd worden. Deze openbare gezamenlijke kerkdienst zal van 13.00 tot en met 14.30 uur gehouden worden met medewerking van een bekende coverband en wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijk kerken in Sneek. De kerkdienst wordt opgezet met bekende popsongs van een band (in 2017 was dat de beste U2 tribute band van Nederland, waarvan de zanger enorme gelijkenis vertoond met de originele leadzanger Bono van U2). 

 

Sneekweek Slotconcert

Het Sneekweek Slotconcert is het slotevenement van een week vol  Sneekweek/activiteiten op zondag 12 augustus in de Looxmagracht. Het Sneekweek Slotconcert is als een soort ‘klein Prinsengrachtconcert’ , maar dan in de Looxmagracht op een drijvend ponton voor de Koninginnebrug. Het concert is gratis toegankelijk en in de gracht is ruimte voor meer dan 100 sloepen met publiek, dat van het concert kan genieten. Langs de kades van de Looxmagracht en de Prins Hendrikkade is daarbij ruimte voor nog eens honderden muziekliefhebbers.

Dit jaar zal er voorafgaand aan het Slotconcert door de gezamenlijke kerken in Sneek een openbare Rock Kerkdienst georganiseeerd wordend op hetzelfde podium waar later op de middag het slotconcert gehouden wordt. 

13.00 - 14.30 uur Openbare Kerkdienst / Rockdienst op drijvend podium Looxmagracht
16.30 - 18.30 uur RABO Sneekweek Slotconcert op drijvend podium Looxmagracht.

 

Soulsonic Outdoor

Zondagmiddag 5 augustus 2018, in de prachtige tuin van Lokaal 55, vanaf een uur of twee tot de zon onder gaat; Soul Sonic Outdoor. Soul Sonic Outdoor is een minifestival waar Soul, Funk, Disco, HipHop en R&B classics centraal staan. Geen harde house maar lekker, onder het genot van good food & good drinks, ontspannen genieten. Leg met je bootje aan of wandel er vanuit de stad naar toe.
Enjoy the good life!  www.soulsonic.nl

 

Flyboarden & waterskiën

Voor jong en oud genoeg te doen in de Sneekweek! Zo kun je flyboarden bij meerdere aanbieders. Tijdens de Sneekweek is Sneek the place to be 'voor actie te water’ en om watersport in al haar facetten te beleven, zoals flyboarden, hoverboarden, jetpacken en waterskiën. Dit kun je doen bij oa H2O en Hydro Flight. Zij zijn het gehele zomerseizoen regelmatig in Sneek te vinden. Op recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek, vind je sinds deze zomer de Waterskibaan Sneek! Daarvoor heb je nu geen snelle boot meer nodig, maar vertoon je je skikunsten aan een electrische kabelbaan. Natuurlijk krijg je eerst uitleg en instructie. Het is niet alleen erg leuk om te doen, zeker ook leuk om naar te kijken. Vanaf het terras aan de waterskibaan kun je alle activiteiten volgen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

 

Sneekweekcamping

Naast de reeds aanwezige overnachtingsmogelijkheden in Sneek, stelt de gemeente Súdwest-Fryslân tijdens de Sneekweek een  speciale Sneekweekcamping in als extra overnachtingsvoorziening voor de vele bezoekers aan de stad.  De locatie ligt aan het Sneekermeer , op loopafstand van het Starteiland en met een rechtstreekse busverbinding naar de binnenstad van Sneek. 

 

#LOVEFRYSLAN letters tijdens de Sneekweek
maak een selfie en/of doe mee met de fotowedstrijd

Tijdens deze Sneekweek kun je er niet omheen. Vanaf zaterdag 4 augustus t/m zondag 12 augustus 2018 staan de ruim twee meter hoge rode hart en witte letters van LOVE FRYSLâN over een breedte van 12 meter aan de IJlsterkade prominent te prijken bij de Waterpoort. Bezoekers aan Sneek kunnen hier een mooie selfie of foto bij maken met in de achtergrond de Waterpoort, het beeldmerk van Sneek, als herinnering aan hun bezoek aan de Sneekweek.

Fotowedstrijd

Mail je deze foto met ILOVEFRYSLAN letters voor de Waterpoort naar info@sneekpromotion.nl dan doe je mee aan de fotowedstrijd met leuke prijzen. Of tag je foto op facebook en instagram met de 2 tags #sneekismeer en#lovefryslan dan doe je automatisch via de digitale snelweg mee!
Het is mogelijk dat we de leukste foto's voor publicatiemogelijkheden gaan gebruiken, na jouw toestemming natuurlijk.

 

Sneekweekkrant 

De GrootSneek krant is een gratis huis-aan-huis uitgave. De krant wordt verspreid in Sneek en omstreken (10 km). Als extra service naar de lezers wordt de printversie tevens als digitaal magazine online gezet op de website GrootSneek.nl. Voor de Sneekweek wordt een speciale Sneekweekeditie gemaakt met een Sneekweekplattegrond met input van de diverse organiserende partijen. De krant kan afgehaald worden bij diverse horecabedrijven en toeristische informatie punten zoals de VVV Sneek.  

 

 

 

 

Sneekweekkermis

Openingstijden

vrijdag 14.00 – 19.00 uur: Kermis open
19.00 – 22.30 uur: Kermis gesloten (tijdens voorprogramma vlootschouw)
Rond ± 22.30 uur gaat de Kermis weer open tot 01.00 uur
Zaterdag t/m donderdag 13.00 t/m 01.00 uur en zondag van 12.00 t/m 17.00 uur. 

Er zijn zo'n 30 attracties met oa 60 meter hoge Booster Maxxxm The Ghost Villa, een spookhuis in een hedendaags jasje, het Funhouse Fire Department, de Happy Spider, de Miami Trip en De Tornado en diverse spel- en gokzaken, kindervermaak en kramen met traditionele kermislekkernijen als suikerspinnen, oliebollen, poffertjes, zuurstokken en blokken nougat.

Nevenactiviteiten:
- maandag tussen 13.00 en 16.00 uur de prikkelarme kermis en een optreden van clown Desalles. Na Dindag na de prijsuitreiking zullen er minions op het terrein verschijnen. Dinsdagavond Ladies Night met na 21 uur extra voordelen voor de dames. Woensdag: schminker en twee hele bekende Disney-karakters op bezoek: Donald en Mickey voor een fotomoment of een handje of knuffel. 

Meer informatie Sneekweekkermis

 

 

Sneekweek plattegrond

Hier vind je Sneekweek plattegrond met alle highlight van de Sneekweek 2017.  Tzt volgt hier een nieuwe plattegrond van 2018. 

 

 

 

 

Sneekweek app

Download gratis de Sneekweek app, met oa:

 • Interactieve kaart met alle café’s, pleinen, restaurants en activiteiten.
 • Agenda van alle kroegen / café’s / pleinen en artiesten.
 • Ontdek waar je vrienden zijn in Sneek.
 • Sneekweek nieuws
 • Zoeken in artiesten, pleinen, café’s, activiteiten

 

 

Film/foto verslagen op diverse sites

Film: 

Sneekweekgidstv www.sneekweekgids.nl  en Sneekweekgids tv

Sneekweek tv  www.sneekweek.tv/  en www.frieslandactueel.nl/

fotoverslagen Facebook oa op: Sneek is Meer

 
Bezig met laden