SNEEKWEEK 2021

Sneekweek

Ook in 2021 kan er door de nog geldende Corona maatregelen geen Sneekweek worden georganiseerd.


Sneekweek start op de eerste vrijdagavond voor de 1e zaterdag in augustus. Op vrijdagavond start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van zaterdag t/m donderdag zijn de Sneekweek zeilwedstrijden op het Sneekermeer en zijn er in het centrum muziekpleinen en heel veel (muziek)activiteiten en vele festiviteiten voor jong en oud. 

 

Ook in 2021 kan er door de nog geldende Corona maatregelen geen Sneekweek worden georganiseerd.

Dit hebben de betrokken partijen onlangs in gezamenlijkheid besloten. De Sneekweek bestaat uit een aantal vaste elementen. Zo is er normaliter op vrijdag een feestelijke opening in het theater met aansluitend De Vlootschouw, zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer en uiteenlopende festiviteiten in de stad. Deze elementen zijn onvoorwaardelijk met elkaar verbonden. Sneekweek is een familiefeest met een zeer grote naamsbekendheid waar duizenden mensen op af komen. Dit A-merk en bijbehorende invulling moet je koesteren. Kan dit niet, dan organiseer je geen Sneekweek. Aldus de stakeholders.

De betrokken partijen kijken nu naar een eigen alternatieve invulling binnen de mogelijkheden die er zijn. Zo overweegt de Koninklijke Watersportvereniging Sneek om wedstrijden te organiseren op het Sneekermeer. In de binnenstad buigen de gezamenlijke organisatoren (de Vereniging Ondernemend Sneek, Stichting uit in Sneek en Sneek Promotion) in goed overleg met de gemeente Súdwest-Fryslân zich over een alternatief (cultureel)programma in de maanden juli en augustus.

Evenementen in de spotlight

Vlootschouw

Vlootschouw
De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'.

Muziekpleinen

Muziekpleinen
Tijdens de Sneekweek zijn er meerdere muziekpleinen in het centrum van Sneek, met verschillende muziekgenres en live optredens: Marktstraat, Schaapmarktplein, Wijde Noorderhorne, maar ook bij heel veel cafés zijn er binnen en buiten live optredens. Tzt volgt hier het programma.

Sneekweekkermis

Sneekweekkermis
De Sneekweekkermis is van vrijdagavond t/m donderdag op het Martiniplein in Sneek tijdens de Sneekweek.

Sneekweek Kindermiddag

Sneekweek Kindermiddag
Tijdens de Sneekweek wordt ook aan de kinderen gedacht. Er worden feestelijke kindermiddagen georganiseeerd.

Hardzeildagbraderie

Hardzeildagbraderie
Op de woensdag - hardzeildag op het meer - wordt er door het hele centrum van Sneek een gezellige hardzeildagbraderie georganiseerd.

Cultureel slotweekend

Cultureel slotweekend
Het Slotweekend sluit af met een Straattheaterfestival en op zondag een openlucht Rock Kerkdienst op het water en het Sneekweek Grachtenconcert.
Sneek, meer dan 1 week
Bezig met laden