fijne sneekweek.jpg2017-08-04 Opening Sneekweek  (70).jpg2017-08-04 Opening Sneekweek  (80).jpgSneekweek_vlootschouw.JPG2017-08-04 Opening Sneekweek  (93).jpg2017-08-05 Sneekweek zaterdag  (83).jpgyngling.jpg2017-08-09 Hardzeildag Overdag (65).jpg2017-08-06 Sneekweek zondag (469).jpg2017-08-07 Maandag Sneekweek (41).jpg2017-08-06 Sneekweek zondag (3) - kopie.jpgSlotconcert zwaaien.JPGSneekweek starteiland.jpgschuimparty_2017_2.jpgCSG bogerman_solarboot.jpgSneekweek_plattegrond_2018.jpgSneekweek Kindermiddag.jpgeBattle F1 - Binnenkant.jpgeBattle F1 - Playseat.jpgYoungAtriumJazz.jpgrockdominee.jpgsander1-649x336.jpgvlootschouw- Opening Sneekweek  (copyright Sneek Promotion).jpg

Sneekweek 2019

Noteer alvast Sneekweek 2019:  van vrijdag 2 t/m zondag 11 augustus 2019!

Op vrijdagavond 2 augustus start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek.  Van 2 t/m 10 augustus zijn er muziekpleinen en heel veel activiteiten, festiviteiten en culturele evenementen in de stad voor jong en oud. Van zaterdag 3 augustus t/m donderdag 8 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer.  

 

Hier vind je meer aftermovies Sneekweek of kijk bij afspeellijsten Sneekweek op ons Youtubekanaal

 

 

Programma in het kort
(wijzigingen voor 2019 voorbehouden)

Vrijdag 2 augustus Opening Sneekweek met Vlootschouw Sneek

19.30 uur Vlootschouw Sneek
In de kolk bij de waterpoort optreden Sneekweek Superband en (watersport)demonstraties.

21.30 uur Vlootschouw Sneek 
(start waterpoort, route langs de gracht naar Houkesloot)
Tijdens de vlootschouw presenteren de deelnemende klassen van de zeilwedstrijden van de Sneekweek zich, met div. optredens op meevarende pramen. De Vlootschouw Sneek eindigt met vuurwerk.

Vrijdag 2 t/m 8 augustus Sneekweek Kermis

Vrijdag 2 t/m 10 augustus Muziekpleinen: Elke dag live optredens in de middag en ‘s avonds muziekpleinen.

Zaterdag 3 t/m 8 augustus

Zeilwedstrijden op het Sneekermeer. Info wedstrijden op Sneekweek.nl
(Tijdens de Sneekweek kan men ook naar het Sneekermeer reizen per Poieszboot of per Sneekermeerbus.)

Zaterdag 3 augustus
14.00 – 16.00 uur Waterpoort Sneek open ter bezichtiging

Zondag 4 augustus
12.00 - 17.00 uur Koopzondag
14.00 - 22.00 uur Soul Sonic
ntb 20.00 uur Sneekweekproms in St. Martinuskerk Sneek

Woensdag 6 augustus
10.00-17.00 uur Hardzeildagbraderie

Zaterdag 10 augustus  / zondag 11 augustus
Sneekweek slotweekend

 

 

 

 

Uitgebreid programma Sneekweek (2019 ntb)

Opening Sneekweek met Vlootschouw Sneek

De Sneekweek begint elke eerste zaterdag van augustus, de opening met de vlootschouw is de vrijdagavond ervoor. Dan is er een presentatie van de 'Boot van het jaar' en 'Schipper in de orde van de Sneeker Pan'. Terwijl u de vlootschouw, van alle meevarende klassen van de Sneekweek bekijkt, zullen enkele gezelschappen langs de gracht voor toepasselijke muziek zorgen. Aan het einde van de vlootschouw is er een vuurwerk in de Kolk. Tevens begint die avond de kermis. Voor het complete en actuele programma kunt u terecht op www.vlootschouwsneek.nl.
 

 

 

 

Waterpoort gratis geopend voor publiek tijdens Sneekweek

Tijdens de Sneekweek is de Waterpoot een paar middagen geopend voor publiek en kunt u de  Waterpoort in de Kolk gratis bezichtigen. De waterpoort is slechts een paar keer per jaar geopend voor publiek. 
 

Koopzondag 4 augustus  

Op zondag 4 augustus is het koopzondag in Sneek en is er 's middag op diverse terrassen live muziek. 
 

4 augustus Soulsonic Outdoor

Zondagmiddag 4 augustus 2018, in de prachtige tuin van Lokaal 55, vanaf een uur of twee tot de zon onder gaat; Soul Sonic Outdoor. Soul Sonic Outdoor is een minifestival waar Soul, Funk, Disco, HipHop en R&B classics centraal staan. Geen harde house maar lekker, onder het genot van good food & good drinks, ontspannen genieten. Leg met je bootje aan of wandel er vanuit de stad naar toe.
Enjoy the good life!  www.soulsonic.nl


Sneekweek Zeilwedstrijden op het Sneekermeer

Tijdens de Sneekweek organiseert de KWS zeilwedstrijden in alle erkende klassen op het Sneekermeer. De Sneekweek is een evenement voor de hele familie. Er zijn vele voorbeelden van gezinnen waarvan alle leden zich hebben ingeschreven aan de zeilwedstrijden. Familie van deelnemers kunnen de wedstrijden volgen vanuit volgboten.Op de site van de KWS kunt u terecht voor alle zeilwedstrijden van de Sneekweek. En hoe komt u dan bij het Sneekermeer? De mogelijkheden zijn:  te voet, te fiets, te auto, te water of per bus!  

 

Sneekweek Muziekpleinen: vrijdag 2 t/m zaterdag 10 augustus

Hierbij de high-lights van de muziekpleinen die tijdens de Sneekweek actief zijn. Voor een uitgebreid programma van de verschillende muziekpleinen en horecagelegenheden:  www.sneek.nl. Ook worden er Sneekweekgidsen en Sneekweekkranten met het volledige programma verspreid op tal van locaties.

Marktstraat
Beestenboel (Schaapmarktplein)
Garden of Dance
Muziekplein bij De Kroon
Neighbours Plein
Sneeker stadsplein (Wijde woorderhorne )

Voor een uitgebreid programma kijk je in de UITagenda of kunt u terecht op www.sneekweekgids.nl.

 

 

 

 

 

​Sneekweek voor kinderen

Op maandag  is het Kids day out Festival op het starteiland. 

Sneekweek kindermiddagen 
Tijdens de Sneekweek wordt er een feestelijke Sneekweek kindermiddag georganiseerd met medewerking van Circus Salto. Deelname is gratis!

 

Sneekweek Slotweekend

Sneekweek Slotweekend met live muziek, een rock kerkdienst en het Rabo Sneekweek Slotconcert  op het drijvend podium Looxmagracht.

 

 

Zondag 11 augustus 

Rock Kerkdienst 

Op zondagmiddag 11 augustus zal op het drijvend podium van het Sneekweek Slotconcert een Rock Kerkdienst georganiseerd worden. Deze openbare gezamenlijke kerkdienst zal van 13.00 tot en met 14.30 uur gehouden worden met medewerking van een bekende coverband en wordt mede mogelijk gemaakt door de gezamenlijk kerken in Sneek. De kerkdienst wordt opgezet met bekende popsongs van een bekende coverband. 

 

Sneekweek Slotconcert

Het Sneekweek Slotconcert is het slotevenement van een week vol  Sneekweek/activiteiten op zondag 11 augustus in de Looxmagracht. Het Sneekweek Slotconcert is als een soort ‘klein Prinsengrachtconcert’ , maar dan in de Looxmagracht op een drijvend ponton voor de Koninginnebrug. Het concert is gratis toegankelijk voor publiek aan de kades en in de gracht is ruimte voor meer dan 100 sloepen met publiek, dat van het concert kan genieten*). Langs de kades van de Looxmagracht en de Prins Hendrikkade is daarbij ruimte voor nog eens honderden muziekliefhebbers. 
Voorafgaand aan het Slotconcert wordt door de gezamenlijke kerken in Sneek een openbare Rock Kerkdienst georganiseeerd op hetzelfde podium waar later op de middag het slotconcert gehouden wordt. 

13.00 - 14.30 uur Openbare Kerkdienst / Rockdienst op drijvend podium Looxmagracht
16.30 - 18.30 uur RABO Sneekweek Slotconcert op drijvend podium Looxmagracht.
 

*) VIP plaats RABO SLOTCONCERT

Het programma van het slotweekend is gratis toegankelijk voor het publiek langs de kades, maar omdat de culturele subsidies teruglopen, vragen we dit jaar een kleine bijdrage per sloep van 20 euro per dag. Natuurlijk kunt u ook weer een VIP plaats bemachtigen *). Hiervoor krijgt u weer een mooie plek voor het podium toegewezen. Ook ontvangt u op zondag een pakket met hapjes/drankjes voor aan boord tijdens het Rabo Sneekweek Slotconcert. Let op: wees er snel bij, want vol = vol!

Normale sloepplek
Wilt u geen vipplek, maar komt u wel met een sloep? Het programma van het 
slotweekend is gratis toegankelijk voor het publiek langs de kades, maar omdat de culturele subsidies teruglopen, vragen we dit jaar een kleine bijdrage per sloep van 20 euro per dag (incl. btw). Deze kleine tegemoetkoming in de kosten, worden afgerekend aan de steiger.

 

Flyboarden & waterskiën

Voor jong en oud genoeg te doen in de Sneekweek! Zo kun je flyboarden bij meerdere aanbieders. Tijdens de Sneekweek is Sneek the place to be 'voor actie te water’ en om watersport in al haar facetten te beleven, zoals flyboarden, hoverboarden, jetpacken en waterskiën. Dit kun je doen bij oa flyboardevent (tijdens Sneekweek bij Potten), H2O en Hydro Flight. Zij zijn het gehele zomerseizoen regelmatig in Sneek te vinden. Op recreatiegebied De Potten, vlakbij Sneek, vind je sinds deze zomer de Waterskibaan Sneek! Daarvoor heb je nu geen snelle boot meer nodig, maar vertoon je je skikunsten aan een electrische kabelbaan. Natuurlijk krijg je eerst uitleg en instructie. Het is niet alleen erg leuk om te doen, zeker ook leuk om naar te kijken. Vanaf het terras aan de waterskibaan kun je alle activiteiten volgen. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. 

 

 

Sneekweekcamping

Naast de reeds aanwezige overnachtingsmogelijkheden in Sneek, stelt de gemeente Súdwest-Fryslân tijdens de Sneekweek een  speciale Sneekweekcamping in als extra overnachtingsvoorziening voor de vele bezoekers aan de stad.  De locatie ligt aan het Sneekermeer , op loopafstand van het Starteiland en met een rechtstreekse busverbinding naar de binnenstad van Sneek. 

 

 

#LOVEFRYSLAN letters tijdens de Sneekweek
maak een selfie als herinnering aan de Sneekweek

Tijdens deze Sneekweek kun je er niet omheen: de ruim twee meter hoge rode hart en witte letters van LOVE FRYSLâN over een breedte van 12 meter staat ergens in de stad prominent te prijken. Bezoekers aan Sneek kunnen hier een mooie selfie of foto bij maken als herinnering aan hun bezoek aan de Sneekweek.

 

 
 

Sneekweek Magazine 2018

Het GrootSneek Sneekweek magazine is een gratis huis-aan-huis uitgave. De krant wordt verspreid in Sneek en omstreken (10 km). Als extra service naar de lezers wordt de printversie tevens als digitaal magazine online gezet op de website GrootSneek.nl. Voor de Sneekweek wordt een speciale Sneekweekeditie gemaakt met een Sneekweekplattegrond met input van de diverse organiserende partijen. De krant kan afgehaald worden bij diverse horecabedrijven en toeristische informatie punten zoals de VVV Sneek.  

In het Sneekweek magazine zit ook een Sneek plattegrond. Dit is nog de versie van 2018. 

 

 

 

Interactieve Sneekweek plattegrond 2018

De Sneekweekgids op A6 formaat is een handig boekje met het programma van de Sneekweek. Gratis verkrijgbaar bij hotels, horeca en VVV Sneek! 

 

 

Sneekweekkermis

De Sneekweekkermis is van vrijdag 2 augustus t/m 8 augustus op het Martiniplein in Sneek.

Openingstijden
vrijdag 14.00 – 19.00 uur: Kermis open
19.00 – 22.30 uur: Kermis gesloten (tijdens voorprogramma vlootschouw)
Rond ± 22.30 uur gaat de Kermis weer open tot 01.00 uur
Zaterdag t/m donderdag 13.00 t/m 01.00 uur en zondag van 12.00 t/m 17.00 uur. 
Info over attracties lees je op www.sneekweekkermis.nl

 

Algemene hittetips bij evenementen!

 

Film/foto verslagen

Film & foto's; aftermovies op: Sneek.nl en www.sneekweekgids.nl

 

fotoverslagen & film via facebook oa op: Sneek is Meer

 
Bezig met laden