Sneekweek
Sneekweek

Sneekweek 2024

Vrijdag 2 t/m donderdag 8 augustus 2024

Een week lang feest op het water en in de stad! Doe actief mee aan de Sneekweek zeilwedstrijden op het Sneekermeer en ga 's avonds uit je dak gaan op één van de muziekpleinen. Bezoekers aan de Sneekweek kunnen hun hart ophalen tijdens één van de vele (dag)activiteiten in de stad, zoals het straattheater, muziekterrassen, kindermiddag, harzeildagbraderie of lekker funshoppen bij één van de vele winkels die het gezellige centrum rijk is. Natuurlijk neem je ook een kijkje bij de wedstrijden op het Starteiland. Als je op de pont stapt richting het Starteiland ervaar je meteen het vakantiegevoel.

Evenementen in de spotlight

Straattheater

Sneekweek Straattheaterfestival
Op dinsdag in de Sneekweek zullen theateracts uit binnen- en buitenland te zien zijn op verschillende locaties in het centrum van de Waterpoortstad. Elk op hun eigen ludieke manier vermaken ze het publiek van jong tot oud. Kom kijken en beleef Sneek als één groot podium van straattheaterartiesten en muzikale acts.

Duurzamere Sneekweek

Bij de eerste aankoop van een drankje betaalt de klant een opslag van €0,50 bovenop de prijs van de consumptie. Deze opslag kan gezien worden als een ‘milieubijdrage’. Het betreft geen statiegeld.

Bij de volgende aankoop betaalt de klant alleen de consumptieprijs, mits er een beker wordt ingeleverd. Er wordt geen extra korting gegeven bij het inleveren van meer bekers dan dat er consumpties worden besteld. Er is dus geen sprake van statiegeld. Het is dus niet mogelijk om bekers in te zamelen en hiervoor geld terug te krijgen. Dat voorkomt dat de bekers geldelijke waarde hebben.

De laatste beker kan niet ingeleverd worden tegen een vergoeding. Uiteraard kan deze wel teruggebracht worden naar de bar of in een van de speciaal hiervoor bedoelde bekerbakken gedeponeerd worden.

Huisregels

Tijdens de Sneekweek gelden er huisregels

Elk jaar trekt de Sneekweek duizenden en nog eens duizenden bezoekers naar de Waterpoortstad. Iedereen is van harte welkom! 

Er zijn wel een aantal spelregels waar bezoekers van de Sneekweek zich aan dienen te houden. Deze regels staan duidelijk aangegeven op diverse plaatsen in de stad. 

 

Impressie van een week lang feest op het water en in de stad

Evenementen

vrijdag 2 t/m donderdag 8 augustus 2024