Tips van de Snekers

Age Van Der Zee & Gritta Van Buren

Age is eigenlijk zijn hele leven woonachtig in Sneek. Tijdens zijn studie is hij een korte periode, zo’n anderhalf jaar, uit "zijn stad" weggeweest. Inmiddels woont hij al meer dan 15 jaar binnen de stadsgrachten. “Je doet de deur open én je loopt direct de gezelligheid in”. Gritta heeft meer van Nederland gezien. Ze is opgegroeid in Tjerkwerd nabij Bolsward, maar daarna uitgevlogen over Nederland, waaronder een ruime tijd in Amsterdam. Beide genieten van reizen, lekker eten en drinken, máár ook een avondwandeling door de stad of door één van de mooie parken die Sneek rijk is. Ze geven hier een paar leuke tips voor de bezoekers aan de watersportstad.

Bij Fier

Lekker chillen aan de waterkant

Bij Fier is een plek waar we graag komen, het ligt nét iets buiten het hart van de stad, maar wel met een terras aan het water. Dat maakt het juist zo leuk en relaxed, veel locals kennen het plekje want je voelt hier op het terras de reuring van de stad maar óók de watersport die met de boten de binnenstad in willen. Heerlijke eerlijke streetfood, en mooie drankjes, van smoothies tot wijn en (speciaal)bier.

Jan Eringa

Al 40 jaar een begrip in Sneek

Een warm onthaal krijg je bij Jan Eringa, mooie kwaliteitskleding voor de man. Merken als Hugo Boss en Tommy Hilfigger kan je hier vinden. De medewerkers denken graag met je mee én geven je kledingadvies waar je soms zelf in eerste instantie niet aan had gedacht. ‘Voor trouwpakken kan je op de eerste verdieping hier ook goed terecht’, maar deze stille hint door Gritta wordt nog niet opgepakt door Age.

Weduwe Joustra

Rondleiding en mooie wijnen

Ga als bezoeker aan Sneek ook zeker hier eens kijken. Luister naar de enthousiaste medewerkers en het verhaal van de Sneker Beerenburg en proef de verschillende smaken. Er zijn ook leuke mogelijkheden voor groepen. Gewoon even vragen. Vergeet niet na het bezoek wat lekkers mee te nemen, want naast de Beerenburg zijn er ook heerlijke wijnen te koop. Geef aan wat je spaak is, dan komt er altijd een passend advies uit.

De markt

vast rondje op zaterdag

Zaterdag is er markt op het Grootzand. We wonen zelf ook in deze mooie straat, dus de trap af en tas mee voor heerlijke producten van de markt. Bij onze ‘apple dealer’ halen we groente en fruit voor de week, maar ook een nootje of een visje van Abbink halen we regelmatig. Ook een kuiertje naar de winkel van Abbink is aan te raden. Een mooie tip: de vispizza!

Sterk & sVeer

Onze gezellige buren

Piety van der Veer heeft een superleuke winkel op het Grootzand, met een uiteenlopend assortiment. Deze winkel is uitermate geschikt voor leuke cadeaus, maar ook voor jezelf, van groot tot klein. De filosofie ‘Wij verkopen van alles wat je niet nodig hebt’.

Markt23

Lekker eten, en erg gezellig

In het hart van de stad op de Marktstraat, vind je meerdere restaurants, zoals de Walrus Sneek, Proeflokaal en Onder de Linden. Markt23 is er een paar jaar geleden bij gekomen met vlotte bediening die plezier in hun werk hebben. In de zomer genieten van het mooie grote terras én in de donkere dagen van het jaar veel ruimte binnen om lekker te eten en drinken. Leuk om ook aan de bar te zitten met vrienden, voordat je het weet is het alweer laat.