Tips van de Snekers

Jacoline Leeuwen & Niels Engelmoer

We, Niels en Jacoline, wonen aan de rand van het centrum van ons geliefde Sneek samen met onze 3 kinderen. Jacoline is  geboren en getogen in Sneek aan de Parkstraat. Nu is daar de Koperen Kees gevestigd, vroeger Café Restaurant Leeuwen (van haar ouders Annie en Kees Leeuwen). Na wat omzwervingen in Leeuwarden, Köln, Arnhem, en Amsterdam (waar we elkaar hebben ontmoet) is zij terug op het nest. Eerst in een buitenwijk, maar nu sinds 2020 heerlijk terug in het centrum!! Een wens van ons allebei. Niels is dan niet helemaal een Sneker, maar hij voelt zich hier helemaal thuis. In ons drukke bestaan met 3 opgroeiende kinderen, een Bed and Breakfast "LekkerwegbijLeeuwen" aan huis en een Primera in Bolsward, proberen we ook te genieten van al het moois in onze stad. Hier een paar tips van ons.

Eten bij De Koperen Kees

Een plek met een enorme historie

Eten bij de Koperen Kees: ja natuurlijk omdat het een plek is voor ons met een enorme historie. De paardenkoets met gasten ging heel vroeger links van het pand erin en kwam er rechts weer uit. Het pand heeft ruim 80 jaar in de familie gezeten (tot 2004). Nu is het in handen van Leo en Atsje. Hij kookt geweldig en Atsje heeft het met haar team super voor elkaar in een gezellige omgeving.

Biercafé 3B

Heerlijk bijpraten onder het genot van een speciaal biertje

Voordat we gaan eten nemen we eerst een speciaal biertje in Biercafé 3B. Vele bieren op de tap, nog veel meer op de fles, gezellig ingericht en even bijpraten met elkaar! Hier komen wij na een week werken altijd graag even langs.

TEXAS steakhouse

Uitstekend stuk vlees

Dit restaurant heeft een unieke plek naast het theater. Voor een uitstekend stuk echt vlees - want als je het doet, moet je het goed doen - ga je naar Momi. Heerlijk eten en wil je buiten zitten, dan kan het heerlijk aan het water.

Bakkerij de Haan

Heerlijk dat suikerbrood

Voor het allerlekkerste suikerbrood ga je naar bakkerij de Haan aan het Hoogend!! Hier kan niemand aan tippen! En dan neem je meteen een kijkje bij de Waterpoort Sneek natuurlijk.

Min 12

Een begrip in Sneek

Min 12, al jarenlang een begrip in sneek, hier moet je even langs om een ijsje ta halen na een wandeling door het prachtige centrum van Sneek.

Devo

Groot assortiment, van nachtgoed tot allerlei handwerkartikelen

De Devo bestaat al meer dan 86 jaar en is gevestigd in de prachtige historische binnenstad van Sneek op Het Grootzand nr. 20, vlakbij ons huis. Hier haal ik altijd touw om mijn sleutelhangers van touw te knopen. Leuk werk! Het assortiment is enorm, van huishoudlinnen tot de laatste trends in breiwol en hobbyartikelen. Knopen, ritsen, naaigarens, scharen, haakgarens en breiwol. Een walhalla voor de creatievelingen.

Korenbloem

Oranjekoek om van te smullen

Oranjekoek om van te smullen. Persoonlijk de lekkerste van heel Friesland. Hou je niet van oranjekoek probeer dan een Hazelnoot-schuim gebakje!! Kopje koffie erbij en klaar ben je!