Tips van de Snekers

Arjen Velds en Irene Velds-walda

Arjen: Echte Snekers kun je ons wel noemen! We wonen al jaren net buiten de stadsgrachten van Sneek. We lopen dan ook regelmatig even het centrum in om een terrasje te pakken of één van de vele evenementen te bezoeken. Voor onze outfit slagen we heel vaak bij Marieke en Tjalling van Ziggo Fashion. We worden altijd hartelijk ontvangen.  In onze sloep varen we vaak één van de prachtige vaarroutes die in Zuidwest Friesland te vinden zijn, en af en toe stappen we even uit voor een terrasje aan het water. Rondom Sneek kun je echt fantastisch varen! Op Watersportboulevard It Ges kun je boten van allerlei soorten en maten huren. Wij geven beide les en ontdekken in de vakanties vaak andere landen of buitenlandse steden, maar altijd zijn we blij weer in onze Waterpoortstad aan te komen. Hier voelen we ons toch het meeste thuis!

Evenementen voor jong en oud

Sneek heeft altijd afwisselende evenementen

In Sneek wordt altijd veel georganiseerd. We wonen vlakbij het centrum en lopen dan ook graag altijd even de stad in tijdens één van de vele evenementen in Sneek, zoals op de foto tijdens XMAS Sneek met de enige echte Sneker Kerstman. Op de Uitagenda van Sneek.nl staat altijd een actueel overzicht wat er te doen is.

Starteiland

meteen een vakantiegevoel

Het is heerlijk vertoeven op het terras aan het water bij het restaurant op het Starteiland. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op het Sneekermeer.
Heb je geen eigen boot, dan kun je met de pont oversteken. Het is vlakbij Sneek, maar op het water heb je meteen dat vakantiegevoel te pakken.

Genieten met de hoofdletter G!

Watersportboulevard It Ges

Alles voor de watersporter, van motoren tot accessoires

Op Watersportboulevard It Ges kun je te kust en te keur als het gaat om botenverhuur, boten aanschaf of bootonderhoud. Ook voor botenstalling kun je hier terecht. Alle watersportadressen bij elkaar, heel handig voor inwoners maar ook voor watersporttoeristen!

Ziggo Fashion

Voor hem & haar

Bij Ziggo Fashion & Lifestyle in Sneek vind je de leukste dames kledingmerken en de laatste fashion items en sinds vorig jaar is er ook een herenzaak bijkomen en ook in de outlet is vaak wel iets te scoren. Altijd een hartelijke ontvangst door Marieke en Tjalling en hun personeel.

Creatief

Diverse winkels met een breed assortiment voor creatievelingen

Sinds kort heeft Irene haar werkzame leven ingeruild voor het ‘welverdiend’ pensioen. Ze vult haar tijd nu ook deels creatief in. Daar is nu eindelijk tijd voor. “In Sneek heb je diverse winkels met een breed assortiment voor creatievelingen. Naast de Devo Sneek zijn er ook genoeg kunstenaarsbenodigdheden te vinden bij Planting Sneek in de Nauw Noorderhorne. Met de komst van de wolwinkel, de dart- & spellenwinkel en een woonwinkel is de Nauw Noorderhorne nu echt een leuk winkelstraatje geworden. Helemaal met alle groene geveltuintjes die onlangs zijn aangelegd. “