Tips van de Snekers

Sanne van der zee

Ik ben Sanne van der Zee. Ik ben 30 jaar en een geboren en getogen Sneker. Ik woon samen met mijn vriend Peter. Hij komt oorspronkelijk uit Makkum, maar woont hier inmiddels al meer dan 25 jaar. We wonen hier prachtig en zijn voorlopig niet van plan Sneek te verlaten.

We gaan er allebei graag op uit om te wandelen en ontdekken zo de mooiste plekjes in en om Sneek. Ook gaan we graag richting stad voor een hapje en drankje.

Hierbij geef ik je een aantal tips waarvan ik denk dat je ze niet mag missen bij een bezoek aan onze mooie stad!

Ontdek Sneek op de fiets

Fietsen rondom sneek

Rondom Sneek kun je prachtig wandelen. Ook een fiets huren is zeker de moeite waard. Er ligt een heel netwerk met fietsknooppunten rondom Sneek. Ga zeker ook door de wat kleinere dorpjes buiten Sneek  fietsen (Tirns, Gauw, Goenga, Sibrandabuorren) en ontdek de mooie landerijen. Wat een rust! Voor de wat meer geoefende fietser is een rondje Sneekermeer ook zeker een aanrader (+/- 42 km)!

Potten & The Beachclub

Chillen langs het water

Huur je dan toch een fiets of heb je zin in een wandeling, ga dan ook zeker even naar recreatiegebied De Potten. Hier kun je ook waterskiën. Een kuiertje om het water van De Potten is ook zeker leuk.

Wil je wat langer wandelen dan kan je ook nog lopen bij de Grutte Potten aan de andere kant van de weg, je komt dan op vakantiepark RCN uit. Ik zou zeker aanraden daarna een hapje en drankje te doen bij De Beachclub, met een fantastisch uitzicht over het Sneekermeer!

* Ga je op de fiets, fiets dan langs de Grienedyk. Een prachtig stukje Friese natuur!

Gezellig borrelen

Niets leukers dan borrelen met vrienden

Wil je gezellig een borreltje doen in de stad, dan zit het bij café Neighbours altijd gezellig. Ze hebben hier ook een lekkere cocktailkaart. Houd je wat meer van feestmuziek dan kun je 's avonds ook naar het Alcatraz café gaan. Ook op de Marktstraat zit het op het terras altijd gezellig, bijvoorbeeld bij de Irish pub.

Fantastisch eten

& bootjes kijken

Buiten het centrum, naast de jachthaven van Domp 1 kun je fantastisch eten bij de Kajuit. Lekker bootjes kijken vanaf het terras met een heerlijke schnitzel! En je kunt hier ook een supboard huren. Zeker ook de moeite waard!

Open Monumentendag

Binnenkijken in historische panden

Tijdens open Monumentendag heb je de mogelijkheid in diverse monumenten van Sneek te kijken, zoals bijvoorbeeld de Waterpoort of het koepeltje van de Martinikerk*). Een leuke ervaring en het uitzicht vanaf de Martinikerk over Sneek en omstreken kan niet mooier.

*) het aanbod aan monumenten kan per jaar verschillen. Check de website met het programma.