Tips van de Snekers

Richard de Jonge

“Ik kom vaak in Amsterdam, Den Haag, Maastricht en andere grote steden, maar zodra ik terugrijd valt alle drukte van me af. Vanaf het punt dat je de Afsluitdijk overgaat en Friesland binnenkomt, valt er een rust over je heen,” zegt Richard
de Jonge. Als geboren Sneker is Richard na al die tijd nog lang niet uitgekeken op de waterstad. “Sneek heeft alles: terrassen, lekker eten, een goede bioscoop, een theater en een wereld aan uitgaansmogelijkheden. Daarnaast is het zo dat iedereen Sneek kent, waar je ook komt.”

 

sightseeing

Een rondje sightseeing met de kleinkinderen staat hoog op Richards favorietenlijstje. “Vroeger gingen we met het gezin op zondagmorgen met de kinderen door de nieuwe wijken rijden, nu doen we het op de fiets met de kleinkinderen. Op de zomerdagen kan je leuk langs de havens fietsen om bootjes te kijken. Onderweg kun je ergens een bakje koffie of een ijsje halen. In Sneek heb je veel wandel, fiets- en vaarroutes”

Culinair genieten

Als je hier op vakantie bent, hoef je je niet te vervelen, vindt Richard. Naast het verkennen van alle culturele mogelijkheden van Sneek, is hij ook regelmatig te vinden in de bioscoop. Richard is gek op sushi en raadt restaurant Yugo zeker aan. “Maar als ik het terras op ga, ga ik het liefst naar Markt23 of restaurant Onder de Linden, al is het altijd moeilijk om te kiezen omdat er zo veel aanbod is. Voor het lekkerste biertje ga ik weer het liefst naar de Walrus.”

 

Bezienswaardigheden

Kijk eens omhoog!

Als watersportfotograaf en -schrijver en ex-eigenaar van een mediabureau gerelateerd aan de watersport, kan het niet anders dan dat Richard zich in Sneek als een vis in het water voelt. “Het Sneekermeer is één van mijn favoriete plekken. Ook het cultuurhistorische aspect van Sneek kan hem nog steeds de adem benemen. “Als  je in Sneek loopt moet je eens omhoog kijken. De geveltjes op het Grootzand, Oosterdijk en de Koopmansgracht zijn echte pareltjes. Loop eens door Sneek en ontdek de historische gevels!"