Tips van de Snekers

SANNE VAN DER ZEE

Ik ben Sanne van der Zee. Ik ben 30 jaar en een geboren en getogen Sneker. Ik woon samen met mijn vriend Peter. Hij komt oorspronkelijk uit Makkum maar woont hier inmiddels al meer dan 25 jaar! We wonen hier prachtig en zijn voorlopig niet van plan Sneek te verlaten. 

We gaan er allebei graag op uit om te wandelen en ontdekken zo de mooiste plekjes in en om sneek. Ook gaan we graag richting stad voor een hapje en drankje. 


Hier een aantal tips waarvan ik denk dat je ze niet mag missen bij een bezoek aan onze mooie stad :-)!

Ontdek Sneek op de fiets

FIETSEN RONDOM SNEEK

Rondom sneek kun je prachtig wandelen maar ook een fiets huren is zeker de moeite waard. Er ligt een heel netwerk met fietsknooppunten rondom sneek. Ga zeker ook door de wat kleinere dorpjes buiten sneek heen (Tirns, Gauw, Goenga, Sibrandabuorren). Voor de wat meer geoefende fietser is een rondje Sneekermeer ook zeker een aanrader (+/- 42 km)!

 

Potten & Beachclub

CHILLEN LANGS HET WATER

Huur je dan een fiets of heb je zin in een wandeling, ga dan ook zeker even naar de Potten. Hier kan je ook waterskiën! Maar een kuiertje om het water heen is ook zeker leuk. Wil je wat langer wandelen dan kan je ook nog lopen bij de grutte potten aan de andere kant van de weg, je komt dan op vakantiepark RCN uit. En ik zou zeker aanraden daarna een hapje en drankje te doen bij de Beachclub met een fantastisch uitzicht over het Sneekermeer!

* Ga je op de fiets, fiets dan langs de grienedyk. Een prachtig stukje Friese natuur!

Gezellig borrelen

NIETS LEUKERS DAN BORRELEN MET VRIENDEN

Wil je gezellig een borreltje doen in de stad dat zit het bij cafe Neighbours altijd gezellig. Ze hebben hier ook een lekkere cocktailkaart. Houd je wat meer van feestmuziek dan kan je ook naar het Alcatraz cafe gaan. 
Ook op de Marktstraat zit het op het terras altijd gezellig, bijvoorbeeld bij de Irish pub. 

Fantastisch eten

& BOOTJES KIJKEN

Buiten het centrum bij de jachthaven kan je fantastisch eten bij de Kajuit. Lekker bootjes kijken vanaf het terras met een heerlijke schnitzel! En je kunt hier ook sups huren. Zeker ook de moeite waard! 

 

Open Monumentendag

BINNENKIJKEN

Tijdens onder andere open Monumentendag heb je de mogelijkheid in de waterpoort en het koepeltje van de Martinikerk te kijken! Een leuke ervaring en het uitzicht vanaf de Martinikerk over Sneek en omstreken kan niet mooier. 

(redactie Sneek.nl: Open Monumentendag 2020 alleen die monumente zijn open waar men zich aan 1,5 meter afstand kan houden. Helaas kan dat niet in de Waterpoort en het torentje van de Martinikerk) 

 


Vakantie Sneek: wat kun je nog meer doen ?

Bezig met laden