Vakantie in Sneek
Vakantie in Sneek

Sneek in 24 uur

Dagje uit in Sneek, Friesland

Wil je een dagje naar Sneek, Friesland? Een goed idee! In deze middelgrote stad is het aangenaam vertoeven! Als je Sneek bezoekt, kun je niet om de bezienswaardigheden van Sneek, zoals de meer dan 400 jaar oude Waterpoort. Het is het symbool van Sneek. Of beleef het vakantiegevoel op het Sneekermeer. Sneek heeft meer dan genoeg activiteiten die deze watersportstad aantrekkelijk maakt. Zoals het gevarieerde winkelaanbod, de mogelijkheden om lekker te eten en uit te gaan of de lokale musea bezoeken. 

Laat ons je helpen met een aantal tips om je dag in Friesland onvergetelijk te maken. En als één dag niet genoeg is, waarom plak je er dan niet nog een paar dagen aan vast?

Geniet van Sneek, zelfs als je maar één dag hebt!

48 uur in Sneek

15:00 uur - iets doen: Haga’s Boterdrabbel koekenfabriekje

Na onze lunch lopen we weer terug. We komen langs Haga’s Boterdrabbelkoekenfabriekje. Hier maken ze de beroemde Sneeker Boterdrabbelkoeken volgens een authentiek recept. Via een zij-ingang gaan we de kleine winkel binnen. De eigenaresse geeft ons uitleg over de knapperige en zoete drabbelkoeken die worden gemaakt door slierten deeg door echte boter te drabbelen. We zijn nog goed gevuld van de lunch, maar kunnen een blik koeken natuurlijk niet laten staan.

16:00 uur - bootje huren: elektrische boot door de grachten

Via het water aan de Prins Hendrikkade lopen we om de binnenstad van Sneek heen. Je kunt Sneek niet verlaten zonder het water op te zijn geweest: het is tijd om de stad vanaf het water te verkennen! We huren een elektrische boot bij Binnenstad Bootverhuur. We stappen aan boord en genieten van een geruisloze tocht door de grachten van Sneek.
Deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben!
Deze bezienswaardigheden moet je gezien hebben!

De lekkerste restaurants

Gezellig met uit eten in Sneek

Gezellig met vrienden of familie uit eten, borrelen of met kinderen uit eten? Overdag in een gezellig grandcafé midden in het centrum genieten van de heerlijkste broodjes, plates en huisgemaakte smoothies of 's avonds dineren, van life cooking tot sushi, van 3 gangenmenu's tot haute cuisine tot tapas of een maaltijdschotel in een bruin café. We lichten er hieronder een paar uit; voor een compleet overzicht kun je terecht op deze pagina.

Shop till you drop
Shop till you drop

De leukste woonwinkels

Inspiratie op woongebied

Ook voor de leukste woonwinkels ben je in Sneek aan het juiste adres! Hieronder staan een paar beschreven.

Klik hier voor het complete winkel overzicht op Sneek.nl.

met de camper in Sneek
met de camper in Sneek
Overnachten in Sneek
Overnachten in Sneek
Sneek ontdekken vanaf het water kan op vele manieren
Sneek ontdekken vanaf het water kan op vele manieren